1,78 мільярда гривень – заборгували мешканці Львівщини за спожитий газ!

Заборгованість клієнтів ТОВ «Львівгаз збут» за газ складає 1,78 мільярда гривень.


«Фіксуємо катастрофічне падіння рівня розрахунків за спожитий газ з боку побутових споживачів. 68% клієнтів компанії мають борги. Від початку опалювального сезону борг збільшився на 170 мільйонів», – прокоментував директор ТОВ «Львівгаз збут» Павло Майк.


Під час карантину газова компанія не може використовувати найдієвіший важіль впливу на боржників – ініціювати відключення газопостачання, тому буде стягувати заборгованість через суд.
На початку тижня компанія розіслала боржникам близько 22 тисяч листів-нагадувань про необхідність сплатити за газ.
Після отримання повідомлення про борг споживач має 4 календарні дні для сплати простроченої заборгованості у повному обсязі. Якщо лист проігнорують, то справу скерують до суду.
Юристи компанії попереджають, що стягнення боргу в судовому порядку призведе до додаткових фінансових витрат. Крім основної суми боргу споживачеві доведеться сплатити судові витрати (від 210 до 2102 грн), пеню, інфляційні витрати, 3% річних. У разі невиконання судового рішення справа передається до виконавчої служби, тоді можете додати до свого боргу ще 10% виконавчого збору/основної винагороди приватного виконавця. А також – додатково доведеться компенсувати витрати виконавчого провадження – їх вартість нараховує конкретний виконавець, залежно від комплексу проведених заходів.


Сплатити борг доведеться у будь-якому випадку. І краще до того, поки відбудеться примусове відключення газу. Заходи з припинення газопостачання будуть вжиті після відміни карантину. Через 30 днів після цього працівники АТ “Львівгаз” за дорученням ТОВ “Львівгаз збут» здійснять відключення.


«Також хочемо нагадати, що боржники ризикують втратити допомогу від держави. Тривалі борги за газ є підставою для припинення отримання субсидій. Ми регулярно передаємо оновлені списки боржників в структурні підрозділи управлінь соціального захисту», – попередив Павло Майк.


Клієнти «Львівгаз збуту» мають можливість сплатити рахунки за газ дистанційно за допомогою зручних онлайн-сервісів: Особистий кабінет на сайті 104.ua, Viber-бот 7104ua, Telegram-бот 7104ua, а також через мобільні додатки 104Mobile (для Android) та 104Mobile Light (для iPhone).

Прес-служба «ЛЬВІВГАЗ ЗБУТ»

Share this post

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

scroll to top