Водогін Гірне-Дрогобич планують прокласти до кінця року

Роботи проводять тепер через те, що гроші надійшли пізно

Роботи з перенесення магістрального водогону Гірне-Дрогобич виконали на 30% та планують завершити до кінця року. Перенести водогін вирішили після обвалу неподалік дороги у 2017 році.

«Загалом тут є протяжність 800 метрів труби. Прокладено приблизно 300 метрів. Довший час чекали поставки труби. Зараз монтуємо камери, трубопроводи, мокрі колодязі, продовжуємо розкопки землі, до кінця року ми цю роботу виконаємо», – каже директор компанії “Енергоресурс-Монтаж” Михайло Михайловський.

Виконроб компанії каже, зараз робітникам перешкоджає погода. Роботи проводять тепер через те, що гроші надійшли пізно.

«Фінанси прийшли пізно, тому і роботи виконуються, але стараємося давати собі раду – орендуємо техніку не на колесах, яку ми мали, а на гусеницях», – каже виконроб Юрій Легензевич.

Перенести водогін вирішили у 2017 році, коли поблизу Дрогобича та Трускавця обвалилося склепіння над карстовою пустотою. Цей водопровід постачає воду майже для 60 тисяч людей – мешканців Дрогобича та прилеглих сіл.

«Розпочали його будувати в 2018 році, у зв’язку з коригуванням проєкту роботи були зупинені. У 2020 році проєкт відкоригований, проведено експертизу і зараз ми хочемо до кінця року його збудувати. Загальна вартість проєкту 26 мільйонів гривень, підрядник зобов’язаний до кінця грудня здати об’єкт в експлуатацію», – каже заступник голови Львівської облдержадміністрації Юрій Бучко.

Гроші на роботи виділили з резервного фонду Держбюджету. Неподалік водогону також будують об’їзну дорогу Трускавця.

Дорога оминатиме карстові провалля. Загальна сума будівництва дороги – понад 224 мільйони гривень, завершити роботи планують до кінця наступного року.

Джерело – suspilne

Стежте за новинами на Telegram-каналі:https://t.me/Vartonews

Share this post

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

scroll to top