Очільник МОЗ розповів, як людям у селах зробити тест на Covid

Міністр закликає тих, хто захворів, нікуди не їхати, аби не інфікувати інших людей

Людям, які проживають у сільській місцевості та мають симптоми застуди, треба зв’язатися із сімейним лікарем. Про це сказав міністр охорони здоров’я Максим Степанов під час брифінгу 3 листопада.

«Якщо є симптоми гострого респіраторного захворювання: температура вище 38 градусів та хоча б один з наступних симптомів — кашель, утруднене дихання, біль у грудях, задишка в спокійному стані, ознаки дихальної недостатності, інші ознаки, що свідчать про критичний стан пацієнта, лікар одразу викликає мобільну бригаду, яка має зробити відповідний тест. Або лікар приймає рішення щодо виклику екстреної меддопомоги», – сказав Степанов.

У такому випадку, за словами міністра, пацієнта мають госпіталізувати у визначений медичний заклад. Якщо показів до госпіталізації немає, лікування відбувається амбулаторно, за місцем перебування хворого.

Степанов наголосив, що в будь-якому випадку не потрібно займатися самолікуванням, і на останні кошти купувати дороговартісні ліки.

«Це справа спеціалістів, сімейного лікаря. Будь ласка, телефонуйте сімейному лікарю», – наголосив міністр.

Варто додати, що 2 листопада МОЗ запустив всеукраїнський контактний центр з протидії поширенню коронавірусу. Громадяни можуть отримати вичерпну інформацію з питань по Covid-19 за телефоном 0800 60 20 19.

Стежте за новинами на Telegram-каналі: https://t.me/Vartonews

Share this post

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

scroll to top