Суд заборонив розповсюджувати книгу про Стуса без дозволу Медведчука

Фото – Високий Замок

Дарницький районний суд Києва заборонив розповсюджувати тираж книги Вахтанга Кіпіані «Справа Василя Стуса» без дозволу народного депутата Віктора Медведчука. Суд визнав, що деякі фрази у книзі порушують честь та гідність.

Про це повідомляє Суспільне, також випливає з трансляції з зали суду.

Адвокат Вахтанга Кіпіані В’ячеслав Якубенко розповів, що суд заборонив розповсюджувати книгу у тому вигляді як є. Рішення не поширюється на ті екземпляри, які вже є у бібліотеках чи в когось у власності.

«Віктор Медведчук просив визнати недостовірними дев’ять фрагментів у книзі «Справа Василя Стуса». Суд задовольнив позов частково. Тобто, три фрагменти визнані недостовірними, ще у трьох заборонив використання імені Медведчук як персонажа твору без його згоди», — зазначив він.

Автор книги Вахтанг Кіпіані зазначив, що «ніхто вибачатися перед Медведчуком не буде». І додав, що, згідно з рішенням суду, мав би видалити ці епізоди. Однак автор цього не робитиме.

"Іменем України". Суддя Заставенко вирішила, що 6 епізодів книги "Справа Василя Стуса" є неправдою. Два смішних моменти – не можу тепер згадувати всує тов. Медведчука, але називати "сином поліцая" можна 😉

Posted by Вахтанг Кіпіані on Monday, October 19, 2020

У серпні минулого року народний депутат України від «Опозиційної платформи — За життя» Віктор Медведчук звернувся до суду з проханням заборонити книгу журналіста Вахтанга Кіпіані «Справа Василя Стуса» про українського дисидента та поета Стуса.

Медведчук позивався до автора книги Вахтанга Кіпіані, видавництва Vivat і книжкової фабрики «Юнісофт» та вимагав заборонити видання й розповсюдження книги «Справа Василя Стуса» «у будь-який спосіб на будь-якій території».

Медведчук був державним захисником українського поета Василя Стуса. Його часто звинувачують у порушенні норм адвокатської етики під час цього процесу. Сам він своєї провини не визнає.

Книга “Справа Василя Стуса” вийшла друком у травні 2019 року та отримала низку премій.

Книга Кіпіані на 90% складається з архівних документів. Думки автора побудовані на фактах, які містяться, в тому числі, в фактологічній частині книги.

Придбати книгу можна за посиланням.

ВАРТО

Share this post

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

scroll to top