“Політика для мене — це боротьба за правду, не за владу” – Олег Дьорка (ВІДЕО)

Олег Дьорка

#Політична_інформація

Олег Дьорка — З4 роки, дрогобичанин,  журналіст зі стійкими моральними цінностями та досвідом, член Національної спілки журналістів України, кандидат на посаду міського голови Дрогобича.

Закінчив два університети: Дрогобицький державний педагогічний ім. І. Франка, відділення філософії, і Львівський національний ім. І. Франка, юридичний факультет. Особистість, у якій поєднані волонтер та управлінець з досвідом роботи у місцевому самоврядуванні, журналіст-розслідувач і підприємець, громадський діяч і мандрівник, який захоплюється красою рідного краю. 

Олег Дьорка очолює одне з небагатьох незалежних медіа Дрогобиччини “Галицькі Новини “ВАРТО” і є, насамперед, фаховим журналістом-розслідником. Наполегливість, компетентність, сміливість — це три слова, які найточніше його характеризують. На рахунку Олега не один десяток викривальних матеріалів про зловживання місцевою владою у сфері виділення земельних ділянок, махінації у проведенні публічних закупівель, підкилимні домовленості у призначенні на керівні посади. Водночас, у своїх статтях Олег Дьорка завжди пропонує шляхи вирішення проблем, які описує та досліджує, відтак — чітко розуміє і знає, чого бракує нашому місту та майбутньому ОТГ.

“У Дрогобичі є проблема з прозорим розподілом бюджетних коштів. Більшість фірм, які отримують тендери, є наближеними до влади, тому у цій сфері немає конкуренції. Проблеми є й у сфері розподілу землі та комунальної власності. Місто повинно стати дійсно прозорим та відкритим, потрібні реальні зміни та реформи, а не фасадні “ремонти”. Мені подобається правда, бо це моя життєва цінність”

Олега  знають не лише як журналіста, а також як волонтера і громадського активіста. Олег Дьорка — співзасновник Благодійного Фонду “Українська Гуманітарна Група”, ГО “Туристично- інформаційний центр Дрогобича”, член наглядової ради реабілітаційного центру “Назарет”. Волонтер проєктів “Велика Гаївка”, “Інше місто 2.0”, Франковий фестиваль у Нагуєвичах “Франко Фест”.

Олег вміє об’єднувати людей, в його команді завжди були і є сильні люди. У чому секрет? У професіоналізмі, простоті, щирості, у вмінні довіряти іншим, радіти за успіх інших,  а головне — у вмінні не боятися брати на себе відповідальність.

“У Дрогобичі формується потужне середовище молоді, яка хоче «відбудовувати” не лише помешкання, а суспільство. Вони не хочуть переїжджати у більше місто чи іншу країну. Вони хочуть, аби у рідній ОТГ було де працювати, і було де відпочивати. Разом з цими людьми ми втілили у життя чимало проєктів, а ще більше хочемо зробити. Спільнота молоді та молодіжних дієвих організацій розростається і стає реальною рушійною силою в місті”. 

Поміж тим, на Дрогобиччині є чимало господарських та комунальних проблем.

Треба працювати над розвитком промисловості, подоланням безробіття, створенням сприятливих умов для ведення бізнесу. Щоб місцеві мешканці мали робочі місця тут, і не шукали кращого життя за кордоном.

Олег Дьорка розповідає про Дрогобич, про свої мрії та бачення і, звісно, про проблеми, які є у місті:

Олег Дьорка: ”Дрогобич — мій дім, я тут мешкаю, тому мені не байдуже”***Олег Дьорка — особистість, у якій поєднані…

Posted by Українська Галицька Партія – Дрогобич on Friday, October 16, 2020


Григорій Галич

Share this post

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

scroll to top