Помер військовий, який підпалив себе на Майдані. Останні дні він перебував у комі

49-річний боєць-фронтовик ООС Микола Микитенко, який у ніч на 11 жовтня підпалив себе на Майдані Незалежності, помер від опіків у лікарні.

Про це повідомили у Facebook його донька Юлія Микитенко і громадська організація «Відсіч».

У ніч із 10 на 11 жовтня Микола Микитенко облив себе горючою сумішшю на Майдані Незалежності в Києві й підпалив. Він потрапив до лікарні з опіками третього ступеня тяжкості.

Як розповідала «Українській правді» речниця Нацполіції Оксана Блищик, унаслідок самопідпалу чоловік отримав 90% опіків тіла. У лікарню він потрапив у тяжкому стані. У поліції сказали, що не знають про мотиви вчинку чоловіка.

Утім у коментарі «Суспільному» донька Миколи Микитенка Юлія розповіла, що батько свій вчинок скоїв із політичних мотивів.

«Незгода з діями чинної влади, а саме розведення військ на лінії розмежування і повзуча окупація Росії. Він був абсолютно при тверезій пам’яті і чітко усвідомлював, що робить. Не намагався себе загасити. Загасити намагалась молодь, яка підбігла. У фонтані на Майдані», — сказала Юлія.

12 жовтня стало відомо, що Микола Микитенко перебуває в комі. А 13 жовтня подруга Юлії Микитенко розповіла «Суспільному», що стан чоловіка погіршився: «З останньої інформації, яку я чула від Юлі, лікарі вже не кажуть нічого, усі вже просто чекають».

Микола Микитенко був активним учасником Самооборони Майдану. У 2014 році записався до Національної гвардії і у складі батальйону імені Сергія Кульчицького брав участь у боях під Слов’янськом. Під час евакуації збитого вертольота на Карачуні Микитенко отримав поранення. Після лікування чоловік служив у різних бойових підрозділах в зоні ООС.

На сторінці Миколи Микитенка у Facebook — нечисленні пости з критикою чинної влади. Останній датується 00:14 11 жовтня — в день, коли чоловік вчинив самопідпал.

Думаю, как буду гореть?!..как Висилий Стус?!, Хватит сил доказать, что Украина, понад усе!!!… Достало!!!выйдите все, побратимы, как 24 числа, возьмите оружие в руки, и защитите нашу ,родную Украину!!!

Posted by Микола Микитенко on Saturday, October 10, 2020

Вічна пам’ять….

Share this post

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

scroll to top