На Львівщині знову масово палять сухостій

У димовій завісі дороги, села і поля. Бадилля та непотріб горять не лише на полях, а й біля людських подвір’їв та хат. Не лякають людей штрафи, які зросли цього року в рази. Кількість пожеж лише більшає, кажуть надзвичайники.

«За цей рік зареєстровано 2 763 пожежі, що практично утричі більше за попередній рік», – Ігор Курус, головний фахівець пресслужби ДСНС Львівщини.

Порушники певні, від їхнього диму жодної шкоди ані здоров’ю людей, ані довкіллю не буде. Тепер за спалення трави таки карають. Працівники обласної екоінспекції порушників шукають за допомогою дрона.

«Ментальність треба міняти тому що люди привикли весь час палити. За тих 20 років почали палити, палити та будемо палити, бо тут чистіше я не маю де діти, але ж люди їздять у Європу не бачать що там ніхто не палить», – Микола Барабаш, інспектор Державної екологічної інспекції у Львівській області.

До здорового глузду закликають і медики, через дим значно почастішали звернення алергиків. Пацієнти, які постраждали від диму, мають дуже часто загострення алергічного кон’юнктивіту, алергічного реніту, в тому числі сезонного і загострення бронхіальної астми.

Стежте за новинами на Telegram-каналі:https://t.me/Vartones

Share this post

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

scroll to top