Хворі на коронавірус зможуть проголосувати на місцевих виборах вдома або в лікарні

Виборці, які перебувають у лікарні, зможуть проголосувати на місцевих виборах в медустанові за допомогою виїзних бригад. У свою чергу ті, хто перебуває на самоізоляції, зможуть проголосувати вдома, якщо вчасно подадуть відповідну заяву, повідомив міністр охорони здоров’я Максим Степанов.

Про це інформує zaxid.net

«Всі правила проведення виборів затверджені постановою уряду №846 від 22 липня. Нею передбачено, що вибори пройдуть навіть на територіях з червоним рівнем епідемічної небезпеки. Також передбачено, що виборець на самоізоляції може подати відповідну заяву до 20:00 п’ятниці перед виборами, щоб до нього додонму приїхали і він зміг проголосувати з дому. Люди, які перебувають в лікарнях, будуть голосувати в лікарнях також за допомогою виїзних бригад», – сказав Степанов на брифінгу у вівторок, 6 жовтня, повідомила агенція «Інтерфакс-Україна».

За словами міністра, на виборчих дільницях передбачено весь комплекс протиепідемічних заходів: вхід здійснюється в масках, дотримання дистанції, наявність антисептиків, люди повинні використовувати свою ручку. Крім того, якщо на дільницю прийшла людина з симптомами коронавірусної хвороби, то для неї повинна бути передбачена окрема кабінка.

Степанов зазначив, що забезпечення виборчих дільниць антисептиками, а членів комісій – масками здійснюється за рахунок місцевих бюджетів.

#ВАРТО

Share this post

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

scroll to top