Поліція повідомляє про 11 загиблих у пожежах на Луганщині

Поліція повідомляє, що внаслідок лісових пожеж на Луганщині загинули 11 людей. Рятувальники знайшли тіла чотирьох людей, яких раніше вважали зниклими безвісти.

Про це повідомляє речниця поліції Луганщини Тетяна Погукай.

Тіла чотирьох місцевих, які вважалися зниклими безвісти, знайшли під завалами будинків у селах Сиротине та Воронове.

Як повідомляє Держслужба з надзвичайних ситуацій, в області продовжують гасіння 7 осередків займання. Вчора, 2 жовтня, вдалося погасити вогонь біля села Чмирівка Старобільського району.

Найскладніша ситуація вздовж лінії розмежування на території Станично-Луганського, Новоайдарського, Сєвєродонецького районів, де до зони ураження потрапило 32 населених пункти.

Загалом вогонь пройшовся уздовж 20 гектарів. Під час гасіння евакуювали 150 людей.

***

Масштабні пожежі виникли на Луганщині 30 вересня: загорілася суха трава та лісова підстилка. Через сильний вітер вогонь швидко поширюється. Людей з найближчих населених пунктів евакуювали в Сєвєродонецьк і розмістили у спортзалах шкіл.

Причини загоряння наразі невідомі. У штабі операції Об’єднаних сил заявили, що пожежі спричинили збройні провокації бойовиків. Поліція вже відкрила низку кримінальних проваджень за фактами пожеж.

Слідство перевіряє усі версії виникнення пожеж. Основні з них: обстріли бойовиків з непідконтрольної урядові території Луганської області, умисний підпал, самозагоряння трави та лісу внаслідок погодних умов, необережне поводження з вогнем.

Стежте за новинами на Telegram-каналі:https://t.me/Vartones

Share this post

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

scroll to top