У Дрогобичі відбудеться форум про відповідальне батьківство / 8 жовтня

08 жовтня 2020 року у Центрі душпастирства молоді УГКЦ відбудеться форум “Свідоме батьківство”.

Метою даного заходу є привернути увагу суспільства до проблеми ранньої вагітності та сексуального виховання підлітків, формування у свідомості підлітків важливості відповідального та зрілого материнства, пропагування збереження дару життя у суспільстві.

До участі у форумі запрошується молодь, соціальні працівники, психологи, батьки, директори шкіл та вчителі старших класів, священники, керівники громадських організацій та громадських ініціатив, що працюють з молоддю.

Відкриття форму розпочнеться о 10:00 годині виставкою світлин новонароджених дітей від фотомисткині Марії Тяжкун, яка є організаторкою форуму.

На світлинах зображені діти молодих матерів яким ще не виповнилося 18-ти так і діти, які є третіми, четвертими, п’ятими чи шостими дітьми в сім’ї.

Як з’явилася ідея проведення такого форуму?

Марія Тяжкун, організатори форуму, фотографиня:

“Нещодавно я познайомилась з дівчиною 17 років у якої був малюк восьми місяців. Зрозуміло, що завагітніла вона у 16 років. Я запитала у себе, як так могло статися, що дівчина у 16 років, яка сама є дитиною, вже стала мамою? І такі випадки непоодинокі. Ще один випадок був в аптеці, коли я побачила, як дівчата років 13-14 купують тест на вагітність.

Стало дещо моторошно. Я народила сина у 27 років і пам’ятаю усі труднощі з якими я тоді зіштовхнулася. А тут дівчата, які ще і самі не дуже дорослі, народжують дитину і беруть на себе таку велику відповідальність. І от ці думки наштовхнули мене на те, що є тема на яку наклали табу, але про яку варто говорити. Про те, що батьки часто не мають сміливості та не знають з чого почати такі розмови. Діти черпають інформацію з Інтернету, а це не завжди правильні джерела інформації.

І часто стається так, що коли дитина у ранньому віці натрапляє на порно, то дістає моральну травму, яка згодом негативно відіб’ється й на дорослому житті, у стосунках з дівчиною і надалі на стосунки в сім’ї. Це стосується кожного, без винятку. І важливо правильно сформувати основу для подальшого гармонійного розвитку дитини.

Захід відбудеться за підтримки Департаменту внутрішньої та інформаційної політики Львівської ОДА та Департаменту соціального захисту населення Львівської ОДА, за участі ГО “Дрогобич добрий дім”.

Участь у форумі — безкоштовна. Обов’язкова попередня реєстрація

Контактна особа: Тяжкун Марія, +380968378259

***

ВАРТО

Share this post

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

scroll to top