Коронавірус у світі щогодини забирає життя 226 людей

Від COVID-19 щогодини помирають 226 осіб

Це означає, що кожні 16 секунд від цієї хвороби у світі помирає один недужий. Такі дані сьогодні, 29 вересня, представило агентство Reuters.

“Наш світ досяг болісної віхи. Це приголомшлива цифра. Однак ми ніколи не повинні випустити з уваги кожне життя окремо”, – заявив генеральний секретар ООН Антоніу Гутерріш .

У всьому світі кожні 24 години йдуть з життя 5 400 чоловік через небезпечну інфекцію. Число смертей від коронавірусу в цьому році в даний час удвічі перевищує кількість людей, які щорічно вмирають від малярії.

Всього за три місяці кількість смертей від COVID-19 збільшилася вдвічі з півмільйона і продовжує рости, з тих пір як в Китаї в результаті цієї хвороби був зареєстрований перший летальний випадок.

Також у ВООЗ вважають, що число померлих від коронавірусу, швидше за все, вище, ніж в офіційних даних. Про це заявив виконавчий директор ВООЗ з надзвичайних ситуацій в області охорони здоров’я Майк Райан.

За його словами, нинішня статистика занижена як по хворим, так і за померлими.

“Коли ви щось підраховуєте, ви не можете підрахувати це точно, але я можу запевнити вас, що поточні цифри, швидше за все, занижують істинну кількість жертв COVID-19”, – сказав він.

Стежте за новинами на Telegram-каналі: https://t.me/Vartones

Share this post

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

scroll to top