Наприкінці жовтня Україна перейде на зимовий час

фото – Віталій Фідик

Українці переведуть годинник вночі з 24 на 25 жовтня на годину назад!

У багатьох країнах світу в 2020 році двічі на рік переводять час на годиннику: навесні із зимового на літній (на годину вперед), а восени навпаки– з літнього на зимовий (на одну годину назад).

Усього ж переведення годинників 2020 відбувається в 71 країні світу, включаючи Україну, країни ЄС, Литву, Естонію, Латвію, Ізраїль, Великобританію, США, Канаду, Австралію, Мексику, Іран та інші.

Годинники в 2020 році не переводять: Киргизстан, Таджикистан, Туркменістан, Узбекистан, Вірменія, Азербайджан, Грузія, РФ, Китай, Південна Корея, Монголія, Індія, Японія, Бразилія, Єгипет, Саудівська Аравія, ОАЕ, Ірак, Мальдіви, Венесуела та інші (всього 178 країн).

Зазначимо, що ідея штучно маніпулювати часом належить американському вченому, політику, дипломату, винахіднику Бенджаміну Франкліну. У 1784 році він запропонував збільшити світловий день з метою скорочення витрат на електроенергію.

Критики літнього часу говорять про негативний вплив переведення годинників на здоров’я людей і вказують на те, що економічна користь переходу на літній час не доведена.

Стежте за новинами на Telegram-каналі:  https://t.me/Vartonews

Share this post

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

scroll to top