Без святкових лінійок і з довшими перервами. Що зміниться у школах з 1 вересня

Дистанційне навчання буде лише на тих територіях, у яких встановлено червоний рівень епідемічної небезпеки.

Школи з інших трьох зон працюватимуть у звичайному режимі, але з певним переліком правил.

В помаранчевих зонах, до якої наразі належить Дрогобиччина, педагогам рекомендовано носити захисні щитки, у жовтих та зелених зонах – просто дотримання дистанції.

Як повідомив “Варто – Галицькі новини” директор Школи №1 Трускавця Володимир Щигель, внесено зміни у розклад дзвінків. Велику перерву збільшено, щоб у їдальні діти харчувались почергово кількома групами. За столом – по 4 учнів.

“Уже розроблені маршрути і графік допуску учнів до школи так, щоб уникнути скупчення людей. Якщо раніше потрапити до навчального закладу вранці можна було через один вхід, то тепер задіюють усі три. Розмежують і пересування поверхами, щоб діти перетиналися мінімально”, – наголосив директор школи.

Учні 1-4 класів можуть ходити у школі без масок, але всі інші учні повинні це робити. Захисні маски дозволено знімати під час уроків. 

Якщо хоча б одна дитина у класі захворіє на коронавірус, тоді усі учні йдуть на вимушену самоізоляцію.

Для усіх класів Трускавецької школи №1 вже закуплено дозатори з антисептиком, вони стоятимуть на вході. Але в основному дітям рекомендують ретельно мити руки після кожного уроку.

З 1 вересня до школи не пускатимуть батьків та супроводжувачів.

“Урочистої першої лінійки не буде, кожен клас зайде до свого кабінету і матиме першого вересня один урок. Для першачків на площі перед школою символічно прозвучить перший дзвінок, і пройде перший ввід дітей до школи”, – повідомив директор школи №1 в Трускавці Володимир Щигель.

Медогляд для учнів

Головний санітарний лікар України Віктор Ляшко розповів, що першокласники повинні пройти медичний огляд, бо це базова перевірка стану здоров’я перед школою, але зробити це можна пізніше на місяць-півтора.

А школярам 2-11 класів можна пройти медогляд упродовж року.

МОН планує проводити позапланові перевірки шкіл. Зокрема, будуть оцінювати, чи дотримується заклад освіти всіх вимог законодавства.

Засобами безпеки школи має забезпечити місцева влада.

Медогляд для вчителів

Цьогоріч в період пандемії коронавірусу вони можуть приступати до роботи без медичних довідок про стан здоров’я.

Також напередодні навчального року вчителів не тестуватимуть на ковід, оскільки, за словами міністра охорони здоров’я, у цьому немає жодної потреби.

Тестування можливе тільки у випадку появи симптомів коронавірусної хвороби.

Джерело: постанова МОЗ

Стежте за новинами на Telegram-каналі: https://t.me/Vartones

Share this post

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

scroll to top