Українці вшановують один із офіційних символів країни – Державний прапор

Синьо-жовтими кольорами замайоріли всі вулиці українських міст і стрічки соцмереж.

Українці вітають один одного зі святом і нагадують, що прапор – це символ гідності українського народу.

Вперше синьо-жовтий прапор визнали ще 22 березня 1918 року.

Тоді Центральна Рада ухвалила закон, яким затвердила поєднання цих двох кольорів як прапор Української Народної Республіки.

Спочатку День прапора святкували 24 липня, бо саме у цей день у 1990 році синьо-жовтий стяг замайорів над київською мерією. А вже через рік, у 1991-му, 23 серпня народні депутати після провалу путчу в Москві внесли його до будівлі Верховної Ради.

Статус офіційного прапору України надала президія парламенту своєю постановою від 18 вересня 1991 року.

Офіційно ж День прапора України почали відзначати з 2004 року, а починаючи з 2009 року синьо-жовті кольори майорять по всій країні, коли вранці починається урочиста церемонія його підняття.

Прапор України цими днями буде всюди. За цей символ нації проливають кров, і ним вкривають загиблих. Під час Євромайдану український прапор був скрізь. Синьо-жовті кольори сяяли на кожному кроці. Будинки, мости і пам’ятники.. Після Революції Гідності українці часто фарбували в колір українського усе навколо.

Для бійців АТО прапор України набув сакральної сутності. Український прапор, який витягли з Іловайська в 2014 році, став символом боротьби. з “русским миром”, Кремлем, російським імперіалізмом та іншими противниками української державності та незалежності. З прапором не розлучаються і загиблі захисники України.

День прапора Особливе свято – під цим стягом не лише наші славні предки йшли у бій за Україну, а й хлопець з сусіднього будинку, родич, побратим, знайомий.

Нехай українське знамено стане оберегом для всіх, хто грудьми закриває рідну землю від ворогів.

Нехай Наш рідний синьо-жовтий прапор буде на кожному балконі, у кожному віконці..

А головне – у кожному серці.

Стежте за новинами на Telegram-каналі: https://t.me/Vartones

Share this post

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

scroll to top