Як Україна святкуватиме День Незалежності під час коронавірусу – Зеленський підписав указ

Розробити та забезпечити реалізацію заходів з святкування має Кабмін.

Кабінет міністрів України має розробити та забезпечити реалізацію заходів з святкування 29-ї річниці незалежності України з урахуванням вимог щодо запобігання поширенню коронавірусної хвороби COVID-19. Про це йдеться в указі президента Володимира Зеленського “Про відзначення 29-ї річниці незалежності України”, який глава держави підписав у середу, 12 серпня.

Про це повідомляє пресслужба Офісу президента України.

Про що йдеться в документі:

  • 23 серпня у День Державного прапора України, в місті Києві, інших населених пунктах, закордонних дипломатичних установах України, військових частинах мають бути проведені офіційні церемонії урочистого підняття Державного прапора.
  • 24 серпня у День незалежності України в місті Києві, інших населених пунктах передбачається проведення урочистостей за участю представників органів державної влади, місцевого самоврядування, учасників ООС/АТО та громадськості.
  • у День Незалежності буде проведено церемонії покладання квітів до пам’ятних знаків та місць поховань видатних діячів українського державотворення, борців за незалежність України, загиблих учасників Революції Гідності, учасників ООС/АТО.
  • передбачені тематичні культурно-мистецькі, медійні, виставкові та інші заходи з донесення громадянам інформації про важливі події та персоналії української історії, досвід національного державотворення.

Також уряд має організувати церемонії вручення державних нагород, заохочувальних відзнак особам, які зробили значний внесок у здобуття незалежності України, захист її суверенітету й територіальної цілісності.

“Кабмін має підтримати ініціативи громадськості, спрямовані на зміцнення національної єдності, розбудову держави, популяризацію національних традицій та державних символів України, утвердження позитивного іміджу нашої держави у світі”, – зазначається в повідомленні.

Також Міністерство закордонних справ має забезпечити проведення закордонними дипломатичними установами України за участю представників української громадськості за кордоном заходів з відзначення Дня Державного прапора та Дня незалежності України.

Стежте за новинами на Telegram-каналі: https://t.me/Vartones

Share this post

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

scroll to top