У Трускавці запрацював бювет.. з новими цінами на Нафтусю

Бювет, який за всю свою історію ніколи раніше повністю не закривали, нарешті повноцінно запрацював.

Після карантинної перерви та реконструкції площі головні двері бювету №1 знову відчинені для відпочивальників. До цього часу тимчасово можна було набрати води у питтєвій галереї зі сторони «грибків». Але працює тепер бювет за новими правилами відпуску води. І з новими цінами на Нафтусю.

Вода у приміщенні бювету раніше відпускалась безкоштовно. Досі сюди міг зайти і до схочу попити водички будь-хто із відвідувачів. Однак халява скінчилась.

Щоб набрати води у питній галереї, потрібно було заплатити  8 грн. 70 коп за один літр. З відкриттям головного входу бювету його власники вартість Нафтусі підняли втричі – 24 гривні за літр. Таке рішення ухвалили в ТзОВ «Трускавецькі лікувальні води», яке володіє спеціальним дозволом на видобування мінеральних вод.

Чи правильно вибраний час для такого різкого стрибка ціни? Питання риторичне. За місяці карантину населення збідніло і зайві гривні не потратить. Бо їх просто немає. 

Власники ж пояснюють, що плата є необхідною умовою забезпечення сталого функціонування гідромінеральної бази курорту. Мовляв, йдеться про вихід зі шляху збитковості.

Головне, щоб метою цієї комерції на воді не стали виключно самі гроші. Час нарешті Нафтусю не лише викачувати, але і вкладати у джерела, дбаючи за перспективу.

Стежте за новинами на Telegram-каналі: https://t.me/Vartones

Share this post

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

scroll to top