(Не)інклюзивна країна та імітація доступності наших міст. Чому пандуси “для галочки” це зло? (ВІДЕО)

Фото – ВАРТО

Наша країна, наші міста, села — є недоступними для людей з інвалідністю! Це — факт. Зміни є, але вони дуже повільні. Дуже часто влада лише імітує зміни!

У цьому сюжеті ми поспілкувалися з людьми, яким важлива доступність та інклюзивність. Спробуємо визначити, у чому ж проблема, чому пандуси для галочки це зло і коли наша країна стане інклюзивною.

Не варто називати людей з інвалідністю, людьми з особливими потребами. Бо потреба потрапити у магазин, в парк, скористуватися громадським транспортом чи відвідати якусь державну установу — це необхідність і це не якісь особливі потреби, але через височезні бордюри, відсутність пандусів та розбиті тротуари зробити це неможливо.

***

У Дрогобич нещодавно відремонтували одну із центральних вулиць… Наче все гаразд, рівна дорога, тротуари вимощені бруківкою, навіть з’їзди поробили, ось лише вони не адаптовані для людей з інвалідністю. Фактично усі з’їзди є небезпечними для людей на візках, а відтак в майбутньому це все доведеться переробляти, хоча можна було зробити одразу правильно, а не імітувати інклюзивність.

Над відео працювали Олег Дьорка та Ігор Дьорка

***

Стежте за новинами на Telegram-каналі: https://t.me/Vartones

Share this post

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

scroll to top