У Львові відбулася акція протесту «Захисти армію» проти нових домовленостей щодо перемир’я на Донбасі (ФОТО)

Сьогодні у Львові протестувальників зібрались біля пам’ятника Тарасові Шевченку у центрі міста на акції «Захисти армію» проти нових домовленостей щодо перемир’я на Донбасі. На протест люди прийшли із синьо-жовтими прапорами.

Фото – Валентина Балагури

Мітингарі тримали у руках плакати з написами: «Здати зброю — це здати Україну», «Ні капітуляції», «Нам не заборониш тримати оборону». «Не можна допустити капітуляції».

Учасники акції пройшли ходою до Львівської обласної державної адміністрації, де провели віче.

Учасник акції та співзасновники ініціативи Рух опору капітуляції Валентин Балагура написав:

“27 липня на Донбасі мало відбутися “повне та всеосяжне припинення вогню”. Та не минуло й десяти годин, як російські війська знову почали стріляти. А нашим солдатам заборонили майже все: Проводити розвідку; наступ; запускати безпілотники; розміщувати на лінії розмежування важку артилерію; відкривати вогонь у відповідь одразу. Тепер для того, аби відкрити вогонь у відповідь, українські військові мають звернутися у “Спільний Центр з контролю та координації” та повідомити “Тимчасову контактну групу” про намір відкрити вогонь. Тобто, поки бойовики та російські найманці вбиватимуть наших хлопців, українські солдати мають просити дозволу відбиватися у якомусь СЦКК. Такий стан справ створює всі умови, аби російські окупанти безперешкодно прорвали лінію розмежування, захоплювали нові міста й села. Тим паче, Росія просто відкрито “умиває руки”. Прес-секретар Путіна Дмітрій Пєсков уже заявив, що Кремль ніяк не може змусити бойовиків “просто перестати стріляти” й взагалі – не має на них ніякого впливу. Нагадаю, що поки Україна вчергове погоджується на припинення вогню, Росія проводить військові навчання “Кавказ-2020”. Поки наші захисники змушені залишити позиції, аби тільки виконувати “Мінські Угоди”, агресор тільки нарощує м’язи”.

Схожі акції відбувалися по всій Україні, зокрема у Києві.

На акцію протесту блія офісу президента прийшли кілька сотень людей. Організатори акції — «Рух опору капітуляції». Мітингарі вважають, що нове перемир’я фактично перетворить Росію на спостерігача, та змусить Україну домовлятись з самопроголошеними «ЛНР» та «ДНР».

Люди також вимагали, аби до них вийшов президент та скандували «Зелю, геть!». В руках тримали плакати з написами «Росія — ворог», «Жодного перемир’я з ворогом», «Зеленського геть», «Захистимо армію» тощо. 


Стежте за новинами на Telegram-каналі: https://t.me/Vartones

Share this post

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

scroll to top