Австрія внесла Україну до «червоного списку» із забороною на в’їзд

З понеділка, 27 липня, Австрія вводить нові обмеження на в’їзд з 32 країн або районів з високим ризиком зараження коронавірусом.

Про це повідомляє OE24 з посиланням на постанову Міністерства охорони здоров’я Австрії.

Зазначається, що для громадян третіх країн, які не є вихідцями з ЄС, ЄЕЗ або Швейцарії, зокрема українців, застосовується заборона на в’їзд. У разі якщо громадяни цих країн прибули з Шенгенської зони, їм потрібно надати негативний результат ПЛР-тест на коронавірус, зроблений не пізніше ніж за 72 години до в’їзду.

Також після в’їзду в країну ці особи повинні пройти 10-денний карантин. Для цього вони повинні надати підтвердження розміщення. Витрати вони повинні нести самостійно.

До “червоного списку” австрійського уряду потрапили: Єгипет, Албанія, Бангладеш, Білорусь (Білорусь), Боснія і Герцеговина, Бразилія, Болгарія, Чилі, Еквадор, Індія, Індонезія, Іран, Косово, Мексика. , Молдова, Чорногорія, Нігерія, Північна Македонія, Пакистан, Перу, Філіппіни, Португалія, Румунія, Російська Федерація, Швеція, Сенегал, Сербія, Південна Африка, Туреччина, Україна, США і провінція Хубей (Китай).

Винятки із заборони на в’їзд для громадян третіх країн поширюються на медсестер, сезонних працівників та дипломатів.

Крім того, дозволено транзит через Австрію без зупинок.

Стежте за новинами на Telegram-каналі: https://t.me/Vartones

Share this post

scroll to top