У Луцьку штурмували автобус, який захопив чоловік. Зловмисника затримали, заручників звільнили

Правоохоронці затримали чоловіка

У Луцьку розпочався штурм автобуса, в якому знаходилися заручники. Правоохоронці затримали Максима Кривоша.

Чоловік почав випускати заручників, після чого правоохоронці поклали на землю чоловіка і заламали йому руки.

На місці події пролунав потужний вибух. Біля автобуса стоять важка техніка, БТР і “швидка”. Про це повідомив Арсен Аваков у twitter

Подію прокоментували в СБУ:

“Співробітники Центу спеціальних операцій «А» СБУ спільно з Національною поліцією звільнили у Луцьку 13 заручників і затримали озброєного терориста, який захопив у центрі міста рейсовий автобус «Берестечко – Краснилівка» з пасажирами.

Завдяки спланованій Антитерористичним центром СБУ спецоперації «Бумеранг» правоохоронцям вдалося уникнути жертв серед мирного населення. Встановлено, що терористом є Максим Кривош, який пропагував екстремістські погляди.

Наразі всі заручники звільнені, постраждалих немає.

«Дякую кожному співробітнику Центру «А» та Антитерористичного центру СБУ, усім правоохоронцям за оперативне реагування і взаємодію. Ваші професійні дії врятували 13 життів. Люди в безпеці і це – найголовніше», – зазначив Голова СБУ Іван Баканов”, – йдеться у повідомленні.

Ким є нападник?

Як пише «Слідство.Інфо» з посиланням на джерела, чоловіку 44 роки, він проживає в Луцьку. Народився він у селищі Гай Оренбузької області (Росія).

Відповідно до документа, який є у розпорядженні «Слідства.Інфо», у листопаді 2005 року Максима Кривоша засудили до 8,5 років за ґратами з конфіскацією майна. Статті, за якими Кривош отримав покарання, стосуються незаконних зберігання та поводження зі зброєю, а також бандитизму та вимагання, що завдало майнової шкоди в особливо великих розмірах, або було вчинене організованою групою.

Журналісти також пишуть, що у 2015 році Кривош зареєстрував торговельний знак з підписом «Я могу». Такий же знак зображено й на книжці «Философия преступника» авторства начебто Максима Плохого, а також на футболці, в яку на фото в соцмережі «Вконтакте» вдягнений «Плохой».

Стежте за новинами на Telegram-каналі: https://t.me/Vartones

Share this post

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

scroll to top