«Здорова громада»: вже близько тисячі мешканців Дрогобиччини безкоштовно перевірили своє здоров’я

«Здорова громада» на Дрогобиччині: вже близько тисячі жителів безкоштовно перевірили здоров’я

Фонд родини Веселого у Дрогобицькому регіоні реалізує проєкт «Здорова громада». Вже майже тисяча місцевих мешканців перевірили стан здоровя у мобільних діагностичних наметах Фонду.

Протягом п’яти днів професійні медики-волонтери вже провели експрес-обстеження жителів сіл Михайлевичі, Почаєвичі, Болехівці, Нове Село, Верхні Гаї, Раневичі, Нижні Гаї, Бійничі, Биків та Ортиничі. Наразі виїзди мобільних медичних бригад тривають.

В наметах Фонду жителі сіл, які мають потребу, але не мають змоги дістатися до медичного закладу, можуть пройти тестування на рівень цукру в крові, перевірити насиченість крові киснем (сатурацію), виміряти тиск, пульс та температуру. У разі виявлення значних відхилень від норми, медики дають рекомендації звернутися до сімейних лікарів чи вузькопрофільних спеціалістів.

«Розпочинаючи ініціативу «Здорова громада», ми навіть уявити не могли, скільки людей на Дрогобиччині позбавлені можливості отримати елементарні медпослуги. До наметів приходять, переважно, літні люди, які скаржаться на стан здоров’я, низькі пенсії, і часто – на байдужість з боку органів влади до їхніх проблем. А цих проблем по селах багато – перш за все, це дороги. Дістатися до деяких населених пунктів – цілий квест, наші мобільні бригади і колеса пробивали, й у багнюці застрягали.

Тож ми продовжуємо акцію «Здорова громада» із розуміння її важливості та актуальності для людей. Принагідно хочу ще раз щиро подякувати нашим лікарям-волонтерам, а жителів сіл закликаю стежити за анонсами та приходити до наметів Фонду перевірити здоров’я», – зазначив голова Фонду, підприємець Андрій Веселий.

Загалом у ході акції планується провести обстеження жителів понад 30 сіл Дрогобицької громади.

Організатори наголошують, що всі заходи й зустрічі відбуваються із дотриманням карантинних правил безпеки.

Нагадаємо, проєкт «Здорова громада» Фонду родини Веселого стартував на початку липня у Стебнику. Як розповівАндрій Веселий, мета ініціативи – надати жителям Дрогобицького регіону можливість в умовах карантинних обмежень безоплатно перевірити стан здоров’я. 

Share this post

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

scroll to top