Польща відновила карантин для українців

З 3 липня Польща відновила обов’язкове проходження двотижневої обсервації для українців, які прилітають в країну.

У розпорядженні голови Міністерства внутрішніх справ Польщі вказано список країн, громадяни яких можуть не проходити обсервацію після приїзду в країну. Раніше в цьому списку значилася Україна, але її прибрали.

Варто відзначити, що обмеження стосуватимуться лише тих, хто прибуває до Польщі літаком.

Крім країн Європейського Союзу до Польщі без карантину можуть прибувати громадяни з Албанії, Грузії, Канади, Чорногорії, Південної Кореї та Японії.

Також в документі вказано новий список категорії осіб, які можуть не проходити 14-денну обсервацію. До нього входять студенти, слухачі вищих навчальних закладів післядипломної освіти, аспіранти та науковці. Для в’їзду вони повинні документально підтвердити на кордоні факт навчання в країні.

Крім авіасполучення, українці можуть перетнути кордон з Польщею в чотирьох пропускних пунктах: Шегині — Медика, Ягодин — Дорогуськ, Рава-Руська — Гребенне, Краковець — Корчова.

29 червня ЄС оприлюднили проект списку 15 країн, громадянам яких дозволено подорожувати до Європи з 1 липня. У зв’язку з нестійкою епідеміологічною ситуацією України в списку країн немає.

Джерело: МВС Польщі

Стежте за новинами на Telegram-каналі: https://t.me/Vartones

Share this post

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

scroll to top