У Дрогобичі муніципальна варта вирізала дерева у міському парку

Громаді Дрогобича нанесено матеріальних збитків на суму більше 725 тис грн.

Ідеться про парк ім. Б.Хмельницького, який міська рада передала КП «Муніципальна варта» у відання. За версією слідства, заступник директора підприємства, замість охорони парку вирішив матеріально збагатитись. У період з 1 березня 2019 до 27 листопада.2019 року 52-річний чоловік зрубав і продав 98 дерев.

Про це повідомила пресслужба прокуратури області.

За інформацією ВАРТО у вчинені злочину підозрюють Романа Кіцяка, колишнього заступника керівника КП з охоронної роботи.

Проте зрозуміло, що підозрюваний сам не міг вчинити такого масштабу злочин.

Встановлено, що від рук службовця постраждали такі породи, як дуб, явір, граб, черешня, ялина. Їх вартість експертиза оцінила у понад 725 тис грн. Таким чином, інтересам громади було завдано шкоди у особливо великих розмірах.

Протиправні дії імовірного фігуранта кваліфіковано за ч.5 ст. 191 КК України (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем). Наразі йому повідомлено про підозру.

Крім цього, прокурори готують клопотання для обрання запобіжного заходу, а також встановлюють інших осіб, можливо причетних до вчиненого.

Санкція інкримінованої статті передбачає від 7 до 12 років ув’язнення з трирічним позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю, а також конфіскацію майна.

Стежте за новинами на Telegram-каналі: https://t.me/Vartones

Share this post

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

scroll to top