Надзвичайні екскурсії Дрогобиччини. Топ – 10 гідів регіону

Вони вміють так розповісти про Дрогобиччину, що хочеться повернутися сюди знову. Вони вміють так захопити слухача, що на екскурсію з ними ходять навіть місцеві, які переконані, що добре знають своє місто. Якщо на наших теренах останніми роками побільшало екскурсійних груп, то все тому, що про міста Дрогобиччини розповідають наші найкращі гіди. Ерудовані, інтелектуальні, харизматичні. У кожного з них свій погляд на рідне місто та його історію. У кожного своя цікава, а у декого навіть костюмовано-театралізована форма подачі інформації.

Андрій Юркевич (Андрій Юркевич) – актор, письменник, журналіст, художній керівник театру «Альтер». Учасник дуету «Імені нас», один з авторів та учасник театралізованих екскурсій Дрогобичем. Гід у Дрогобичі, Трускавці. Відкривати для себе ці міста з Андрієм можна, як польською так і українською мовою. Завдяки величезному багажу знань, може дуже цікаво розповісти про історію та культуру Дрогобича і Трускавця. Володіє прекрасним почуттям гумору та дуже легкий у спілкуванні.

Леонід Гольберг (Леонід Гольберг) – журналіст і громадський активіст. Екскурсії може вільно проводити українською, російською, польською та французькою мовами. Член Національної Спілки журналістів України. Екскурсовод у Дрогобичі та Трускавці. Збирач кожної крупинки історичної та культурної біографії міста. Людина-енциклопедія. Знає про Дрогобич все, та із задоволенням ділиться цією інформацією з мандрівниками.

Олег Стецюк (Олег Стецюк) – журналіст, історик-краєзнавець, громадський діяч, засновник інтернет-видання «Drohobyczer Zeitung», автор першого ілюстрованого туристичного путівника про Дрогобич, розробник туристичної онлайн-карти Дрогобича, екскурсовод у Дрогобичі та Трускавці. Якою б не була мандрівка, Олег завжди готує нові цікаві історії та унікальні факти з життя міста, приправлені любов’ю та харизматичністю.

Ігор Дьорка  (Ігор Дьрка) радіоведучий, громадський активіст. Учасник дуету «Імені нас». Пан Ігор – екскурсовод в образі годинникаря, хранителя часу та легенд міста. Його у Дрогобичі знають усі, від малого до великого. Під час подорожі з туристами розкаже не лише історію міста та його будівель, а повідає з особливим шармом чимало міських байок та легенд, які залишають надовго яскраві незабутні емоції.

Оксана Бунда (Оксана Бунда) технолог Дрогобицької історичної солеварні, екскурсовод унікального виробництва. Розкаже і покаже, як у Дрогобичі понад 750 років видобувають соляну ропу та випарюють з неї сіль середньовічним способом…Оксана Бунда прийшла сюди 40 років тому, у 1980-му після навчання на геологічному факультеті Львівського універу, і з тих пір не дає заводу відійти у забуття. Сьогодні Бунду називають “Соляною королевою”.

Ігор Чава (Ігор Чава)директор ТІЦ у м.Дрогобич, екскурсовод. Ігор любить своє місто та прищеплює цю любов туристам, володіє неймовірним багажем знань, яким із задоволенням ділиться з мандрівниками. Знає безліч місць, прихованих від натовпів туристів, які набувають унікального цікавого значення у його розповідях, стають популярними з його подачі. Захоплюючі факти, легкість і невимушеність в спілкуванні – все отримаєте на екскурсії з Ігорем Чавою.

Василь Менько (Василь Менько) – директор ТІЦ у селищі Східниця, екскурсовод. Василь знає так багато легенд та загадкових історій, що екскурсанти просто з головою занурюються у мандрівку прикарпатським курортом. Про Східницю може розповідати годинами, сиплячи датами та цікавими фактами. 

Святослав Херович (Святослав Херович) громадський діяч, екскурсовод, засновник туристичної агенції Franko Travel. Святослав проводить квест-екскурсії для дітей різного віку. У ролі гіда пробував себе ще у Львові, коли навчався у Франковому виші. Це була діяльність на рівні хоббі. Згодом, цю ж діяльність продовжив у рідному Дрогобичі.

Ігор Романюк (Ігор Романюк) – екскурсовод у місті Борислав. Крім ерудованості та відмінного знання історії, Ігор демонструє велику любов до міста нафтовиків, що робить прогулянку з ним по-справжньому захоплюючою. З Ігорем ви зможете відчути себе частинкою нафтової слави міста Борислав, дізнатися багато цікавих фактів, побачити найцікавіші місця.

Сорочак Василь (Сорочак Василь) екскурсовод у Стебнику. Проведе мандрівку містом калійників так, що ви подивитесь на Стебник зовсім по іншому. Василь є асом в області історичних фактів та цікавих історій про місто. Це не просто екскурсії, це невичерпне джерело інформації та проведення часу з приємним ерудованим співрозмовником.

Дрогобиччина – це край, де переплелись культури, релігії і навіть часи. Край унікальних постатей, старовинних храмів, нафтової та соляної історії, промислової слави. Край, про який можна писати багато. Але найкраще сюди приїхати та переконатися. Побачити неймовірні історичні місцини, почути не одну дивовижну легенду, і повезти з собою додому враження на усе життя.

Стежте за новинами на Telegram-каналі: https://t.me/Vartones

Share this post

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

scroll to top