Медсестра під час пандемії «заразилася» творчістю

Беру у свідки Гіппократа: жоден лік ще не вплинув на мою імунну систему так позитивно, як історія трускавчанки Жанни Гулянович. Медсестра за професією, яка працювала в одному із санаторно-курортних закладів Трускавця, на затяжний період карантину залишилась без роботи, та це допомогло їй відкрити в собі унікальний талант і реалізувати його.

Жанна – людина творча, має дар до малювання, та доля завела її в медицину. Творчі медики більш уважні за інших, бачать у пацієнтах те, що проходить повз увагу багатьох, уміють це підмітити й зазвичай знають, що сказати, щоби заспокоїти, вселити віру та довіру. За це їх люблять, бо лікування починається зі спілкування.

Тож вона 15 років пропрацювала в санаторії, робила свою роботу добре, її поважали, аж раптом – «О, мамамія – пандемія!» Трускавець, який завжди був переповнений відпочивальниками, спорожнів, санаторно-курортні заклади позачинялись, а їхні працівники залишились без звичних доходів.

Карантин – це фактично відпустка, а в наших реаліях – переважно безоплатна. Вільного часу багато, а засобів до існування все менше та менше. Хтось посвячує вільний час фізкультурі, хтось – творчості, а Жанна вирішила поєднати приємне з корисним.

Ще до пандемії хтось приніс на роботу імбирні пряники. Вони її зацікавили, бо з’ясувалося, що з тіста можна творити цілі художні композиції. Фантазія художника, що жив усередині медика, прокинулась, вона в уяві створили кілька таких оригінальних випічок і вирішила уявне перетворити на реальне.

Благо, з теорією зараз проблем нема. Інтернет дає можливість знайти інформацію про все і навіть стати учасником майстер-класів. Тож вона із захопленням пройшла теоретичний курс, з неменшою насолодою взялася за практику й принесла плоди своєї творчості колегам на дегустацію.

Їм сподобалося.

Тож вона час від часу пригощала колег та друзів красивими смаколиками. Тепер, коли в двері постукала пандемія, Жанна вирішила серйозно зайнятися такою випічкою. В школі вона любила малювати на папері, тепер почала малювати на тісті й творити пряники-картинки. Вона розмістила ці картинки в соцмережах, і люди почали замовляти їх. Замовили навіть колеги-медики, бо цієї неділі – їхнє професійне свято.

Я переглянув ці картинки-випічки в Інтернеті з великою насолодою й зрозумів: незважаючи на те, що нова справа принесе їй чималий дохід, Жанна не покине медицину. Не тільки тому, що після карантину пацієнти можуть стати її клієнтами.

У Тибеті кажуть, що хворіб є тисячі, а причини лише дві – неправильний спосіб мислення і харчування. Дивлячись на творіння Жанни в Інтернеті, я вже зарядився позитивом. А якби ще з’їв…

Тому беру у свідки Гіппократа й запевняю: ніщо так позитивно в останній час не вплинуло на мою імунну систему, як історія цієї жінки… А сильна імунна система – найголовніше під час коронавірусної пандемії.

ІВАН ШВЕД

Share this post

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

scroll to top