ДБР підтвердило розслідування справи проти Порошенка через ТОМОС!

Державне бюро розслідувань здійснює слідство у справі щодо можливих незаконних дій вищих посадовців, які вчинили дії, спрямовані на розпалювання міжрелігійної ворожнечі при створенні Православної церкви України (ПЦУ). Про це повідомив представник прес-служби ДБР Максим Білоусенко, повідомляє «Укрінформ».

«6 листопада 2019 року СБУ розпочато розслідування за заявою прихожан Київського Патріархату УПЦ на незаконні дії ряду вищих посадових осіб, які вчинили дії, спрямовані на розпалювання міжрелігійної ворожнечі при створенні ПЦУ. Надалі СБУ справу передано для розслідування в ДБР. Слідство у справі проводиться», – сказав Білоусенко.

Нагадаємо, що екс-президент Петро Порошенко у четвер, 18 червня, під Печерським райсудом заявив, що щодо нього відкрито ще одне кримінальне провадження – щодо розпалювання релігійної ворожнечі через отримання Україною томосу.

Сам Порошенко вважає отримання томосу головною подією свого життя та історичною катастрофою для Путіна.

П’ятий президент України зіграв важливу роль в об’єднанні православних церков України та створенні єдиної помісної Православної церкви України в грудні 2018 року.

Він особисто переконував вселенського патріарха Варфоломія надати томос української церкви і брав участь в об’єднавчому соборі.
***

Стежте за новинами на Telegram-каналі: https://t.me/Vartones

Share this post

scroll to top