Зеленський заявив, що його оштрафували за порушення карантину в Хмельницькому

Президент Володимир Зеленський заявив, що його оштрафували за порушення карантину під час робочої поїздки на Хмельниччину 3 червня. Про це він сказав сьогодні, 10 червня, на брифінгу у Чернігові.

«Можна зняти маску? Так краще мене чути. А то буде, як на Хмельниччині, – випишуть мені штраф. І, в принципі, правильно зробили», – сказав він перед початком брифінгу.

Суму президент не уточнив, проте мінімальний за порушення карантину становить 17 тисяч гривень.

Нагадаємо, Володимир Зеленський під час робочого візиту до Хмельницького 3 червня пив каву всередині кав’ярні, хоча закладам дозволили приймати відвідувачів у приміщеннях лише з 5 червня. Відповідні фото розмістили на сторінках Офісу президента в соцмережах.

Разом із Зеленським за одним столиком сиділи щонайменше ще п’ять осіб – заступник голови Офісу президента Сергій Трофімов, головний санітарний лікар Віктор Ляшко, голова Хмельницької ОДА, мер Хмельницького.

Наступного дня заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко сказав журналістам, що поліція вивчить візит Зеленського у кав’ярню і оштрафує, якщо виявить порушення. У свою чергу Віктор Ляшко сказав, що карантин вони з президентом не порушували, а лише зайшли пересвічитися, наскільки ресторан готовий працювати за новими правила в умовах карантину, інформує zaxid.net.

Додамо, що Зеленського штрафують вже не вперше: під час другого туру президентських виборів, який проходив 21 квітня 2019 року, після голосування він показав на камеру заповнений бюлетень. Тоді його оштрафували на 850 грн.

Стежте за новинами на Telegram-каналі: https://t.me/Vartones

Share this post

scroll to top