У МОЗ зафіксували перший випадок Covid-19

У МОЗ виявили перший випадок коронавірусу. Цю інформацію підтвердив очільник міністерства Максим Степанов під час брифінгу. За його словами, вже встановлено коло контактних осіб і всі діють згідно за планом.

Раніше ця інформація з’явилась на внутрішньому Telegram-каналі МОЗ інсайд.

“Будь-яка таємниця в МОЗ України живе пару днів. Сьогодні сталось, те що було більш ніж очікувано — перший хворий на Covid-19 серед співробітників апарату”.

Ця інформація підтверджена кількома джерелами, – зазначають на каналі.

Однак про цю інформації досі невідомо керівникам підрозділів.

“Ми очікували, що принаймні до кінця робочого дня про це буде офіційно повідомлено керівникам, і завтра більшість співробітників залишиться вдома”.

“Публічний розголос – це єдине, що лишається. Вихід на роботу співробітників у такій ситуації – це ницість з боку керівництва, а замовчування – злочин. Не кажучи про порушення власних стандартів та наказів”.

Разом з тим випадок інфікування в МОЗ України — це було питання часу, адже протягом карантину не здійснювали низку протиепідемічних заходів:

  • дистанційно працювати неможливо, бо система електронного документообігу не має вебінтерфейсу та не працює з домашніх комп’ютерів;
  • в будівлю міністерства і надалі може зайти будь-хто;
  • жодної упаковки дезінфікуючих засобів не було передано співробітникам, все купляли власним коштом. Частота прибирань більшою не стала;
  • не організоване розвезення співробітників. Відкриття громадського транспорту спростило життя, але збільшило ризики інфікування.

Станом на 2 червня в Україні виявили 24 340 хворих на Covid-19, за добу – ще 328 людей. Серед хворих є 4 682 медичних працівників, з яких 26 потребують підключення до апаратів штучної вентиляції легень.

Стежте за новинами на Telegram-каналі: https://t.me/Vartonews

Share this post

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

scroll to top