“Дозвольте працювати в залах!” Коли ресторанний бізнес вийде із карантинної коми

Сьогодні, 2 червня, під будівлею Кабміну відбулись масштабні протести рестораторів. Головна вимога людей – дозволити працювати повноцінно, тобто відкрити не лише літні майданчики, а й зали.

Ресторани вже мають право працювати, та приймати гостей можуть тільки на літніх терасах. Але цього замало, кажуть мітингарі. І просять більшого пом’якшення карантину.

У ресторанній сфері задіяно понад мільйон українців. Українські заклади громадського харчування вже у стадії карантинної коми. І якщо влада терміново не почне реанімацію – більшу частину галузі Україна може просто втратити.

В Українській ресторанній асоціації наголосив, що 80 відсотків людей, зайнятих у цій сфері, зараз перебувають без роботи, або з мінімальним доходом.

«Половина ресторанів не працює, велика частина – це дві третини,, які працюють, отримують виручку на рівні до 20 відсотків від докарантинної. Не йдеться, чи є прибуток. Його не буде ще пів року. Почавши роботу в залі, ми зможемо повернути працівників, які сидять без зарплати».

Українські ресторатори сподіваються на завтрашнє засідання уряду.

Читайте також: Як виживає бізнес Дрогобиччини на карантині

Стежте за новинами на Telegram-каналі: https://t.me/Vartones

Share this post

scroll to top