Туристичні Трускавець та Дрогобич повинні мати власну ПЛР-лабораторію. ЛОДА

У п’ятницю, 22 травня, у Трускавці відбулась зустрічі з готельєрами та рестараторами регіону. Про це повідомив заступник голови ЛОДА Юрій Холод, наголосивши, що попри карантин, «сезон для туристів продовжуємо готувати».

Йшлось про те, що насамперед важлива безпека персоналу та клієнтів. Для цього потрібно закупити наперед достатню кількість засобів захисту і дотримуватися усіх рекомендацій МОЗу. Також потрібно виробити чіткий план – що робити, якщо в закладі виявили людину з підозрою на коронавірус. Також Юрій Холод наголосив, що важливо швидко і якісно тестувати якнайбільше жителів регіону на COVID.

«Для цього пропонуємо для туристичного регіону Східниці-Трускавця-Дрогобича-Моршина закупити та встановити ПЛР-лабораторію. Такі лабораторії потрібні в кожному туристичному регіоні країни. І про це також найближчим часом будемо звертатися до Уряду, бо ця програма потребує дофінансування».

Нагадаємо, ЛОДА направила до Уряду пропозиції щодо сприяння туристичній галузі. Йдеться про запровадження пільгових кредитів, допомогу в компенсації оплати праці, а також створення спеціальної державної програми, за якою скеровувати на санітарно-курортний відпочинок медиків, які на передовій боротьби з COVID-19, та осіб, які перехворіли, саме на українські курорти.

Стежте за новинами на Telegram-каналі: https://t.me/Vartonews
Стежте за нами у Instagram: www.instagram.com/vartonews.com.ua

Share this post

scroll to top