Як після 9 класу вступити до закладів профтехосвіти, пояснили у МОН

Підсумкову атестацію (ДПА) для учнів 9 класів скасовано.

Цьогорічна вступна кампанія до закладів профтехосвіти розпочнеться одразу після отримання документів про освіту учнями 9 класів. Про це в ефірі одного з телеканалів, 21 травня, заявила в.о. міністра освіти і науки Любомира Мандзій.

“Ми звільнили від проведення ДПА (ред. – учнів 9 класу). Вступна кампанія до закладів профтехосвіти розпочнеться одразу після отримання документів про освіту учнями 9 класів. Вони зможуть подати документи до закладів профтехосвіти. Приймальні комісії будуть працювати. В заклад профтехосвіти треба подати заяву і у випадку, коли є конкурс на певну робітничу спеціальність, будуть проведені додаткові вступні випробування”, – пояснила Любомира Мандзій.

Чи будуть ці іспити проведені онлайн, чи у іншій формі, за словами в.о. міністра освіти поки говорити зарано, адже це буде орієнтовно у серпні і до того часу ситуація з коронавірусом ще може змінитися.

Нагадаємо, раніше у МОН назвали дати проведення ЗНО-2020. Так, основна сесія зовнішнього незалежного оцінювання розпочнеться 25 червня тестуванням з математики, а завершиться 17 липня тестуванням з хімії.

Стежте за новинами на Telegram-каналі: https://t.me/Vartonews
Стежте за нами у Instagram: www.instagram.com/vartonews.com.ua

Share this post

scroll to top