Автентична бруківка “повертається” на вулицю Осмомисла, але не вся (ФОТО)

Повне або часткове використання матеріалів ресурсу “ВАРТО – Галицькі Новини” дозволяється лише за умови прямого, відкритого для пошукових систем гіперпосилання на безпосередню адресу матеріалу на сайті vartonews.com.ua.


На вулиці Осмомисла розпочалося перезамощення бруківки, яку ще минулого тижня намагалися замінити на нову.


Нагадаємо, що минулого тижня на вулиці Осмомисла, що межує із площею Замкова Гора, розпочалося замощення дороги новою плиткою, де ще кілька днів тому стояла стара австрійська бруківка.

Реакція дрогобицького сегмента Фейсбуку була гострою та критичною — городяни вимагали зупинити ці роботи та повернути автентичну бруківку, називаючи такі дії — варварством.
У міській раді повідомили, що початок вулиці брукуватимуть двома різними автентичними каменями.
“На кінці, по обох краях, додадуть сучасної плитки, оскільки через пошкодження не вся автентична плитка може бути викладена повторно. Таким чином, коштом нової бруківки, вдасться компенсувати нестачу пошкоджених за віком експлуатації автентичних плиток”, – йдеться у повідомленні ДМР.
***
Проте міська рада Дрогобича ще не надіслала відповідь на наш запит у якому ми б отримали проєкт запланованих робіт з усіма погодженнями та підписами. Досі невідомо хто ж відповідальний за те, що бруківку вирішили замінити на сучасну.


В цій історії важливо визначити алгоритм дій, мотивацію замовника та виконавця та зрозуміти, хто ж винен: департамент міського господарства чи підрядник.
Це важливо зрозуміти аби в майбутньому попередити таке варварство та додаткові витрати з міського бюджету.

Важко повірити, що підрядник сам вирішив йти на такий крок, без вказівки замовника робіт. У будь-якому випадку мусів існувати проєкт, кошторис та експертиза.

Олег Дьорка

Стежте за новинами на Telegram-каналі: https://t.me/Vartonews

Share this post

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

scroll to top