У три етапи: оприлюднено план відновлення пасажирських перевезень


Затвердження плану залежатиме від ситуації з поширенням коронавірусу в Україні

Міністерство інфраструктури розробило план відновлення як внутрішнього, так і міжнародного пасажирського сполучення в три етапи, який має ще затвердити МОЗ. Як заявив у коментарі «Фактам» міністр інфраструктури Владислав Криклій, затвердження плану залежатиме від ситуації з поширенням коронавірусу, тому конкретних дат ще немає. Він наголосив, що поетапність складатиме від 10 до 14 днів.

«На першому етапі плануємо відкриття як міжміських, так і внутрішньообласних перевезень з 22 травня, якщо цей план погодить МОЗ», – наголосив Криклій.

Відновлення міжнародного авіасполучення, за його словами, відбудеться пізніше, бо це залежить від інших країн, проте навіть орієнтовної дати поки немає.

«Адже є країни Європи, які до вересня взагалі не планують відкривати кордони для іноземних громадян. Тому планувати поїздки поки не варто, аби не втратити гроші за квитки», – радить Криклій.

Водночас міністр наголосив, що з другої половини червня-липня вже можна планувати внутрішні авіарейси, а зовнішні – пізніше. Криклій додав, що спеціальні рейси лишаються – вони виконуються, проте орієнтовані передусім на повернення українців додому.

Зазначимо, що у мережі вже опублікували план із конкретними датами відновлення пасажирського сполучення після карантину в Україні.

Джерело

Стежте за новинами на Telegram-каналі: https://t.me/Vartonews
Стежте за нами у Instagram: www.instagram.com/vartonews.com.ua

Share this post

scroll to top