Акція у Дрогобичі / 12 травня #СтопКультурнийКарантин


Працівники культури та видовищ України організовують всеукраїнську акцію аби уряд врешті звернув на них свою увагу та почав діалог щодо можливого сценарію виходу з карантину.


“Коли уряди інших країн рятують свої економіки шляхом підтримки населення та бізнесу, планують поетапні виходи з карантину та прогнозують ймовірні сценарії для індустрій, український уряд ще тільки розробляє програми подолання кризи. План майже готовий для всіх галузей, окрім індустрії культури та видовищ. Схоже нас немає в сценарії уряду. В уряду не існує сценарію для нас, для понад 250 000 осіб — артистів, акторів, музикантів, балетмейстерів, організаторів заходів, кінотеатрів, івент агенцій, технічного персоналу світла, звуку та сцени, декораторів, квиткових операторів…”, – йдеться у анонсі акції.


Учасники акції підсвітять небо велетенськими прожекторами, які зазвичай використовують на концертах. На знакових локаціях українських міст увімкнуть спрямовані в небо промені світла.
Початок акції – 12 травня, о 22:00, Площа Ринок.
Участь у акції візьмуть усі великі міста України. Дрогобич теж не виняток.
До організації акції у Дрогобичі долучилися представники місцевого шоу-бізнесу та підприємці, які надають послуги оренди звукової та освітлювальної апаратури.


“Не може стояти осторонь. Хочеться долучитися до цієї акції та щоби влада нас теж почула”, – коментує Віталій Жеплінський, дрогобичани, співорганізатор акції у Дрогобичі.


Акція #стопкультурнийкарантин покликана привернути увагу уряду до факту існування культурної індустрії в Україні.

Стежте за новинами на Telegram-каналі: https://t.me/Vartonews

Олег Дьорка

Стежте за новинами на Telegram-каналі: https://t.me/Vartonews

Share this post

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

scroll to top