“Євроремонт” історичної вулиці Дрогобича. Випадковість чи норма?

Нещодавно міська рада Дрогобича опублікувала відео на якому троє молодиків руйнують ліхтар на площі Замкова Гора.

Чи є варварством руйнувати ліхтарів? Безперечно.

Буквально на наступний день у Дрогобичі на вулиці Осмомисла, що межує із площею Замкова Гора, розпочалося замощення дороги новою плиткою, де ще кілька днів тому стояла стара австрійська бруківка. Зрозуміло, що це теж варварство.Реакція дрогобичан була відповідною, адже всі були переконані, що її просто перекладуть, зберігши автентичний вигляд вулиці.

Дрогобицький сегмент Фейсбуку наче вибухнув після опублікованих фото варварського ремонту. Така реновація не сподобалася дрогобичанам. Реакція влади теж була блискавичною. Вони підготували повідомлення в якому повідомили що буде скликано нараду на якій з’ясують “мотиви підрядної організації та посадових осіб, які допустили порушення проєкту, згідно з яким вулицю Осмомисла повинні перезамостити старою бруківкою”. Бруківку обіцяли повернути на місце, а міський голова повідомив, що винні будуть покарані. Влада відреагувала миттєво.

Але факт залишається фактом: у центрі Дрогобича бруківку, якій понад 120 років, вирішили замінити на нову, економкласу і якби не уважність дрогобичан, хтозна чи це будівельне варварство б зупинили.

Цей скандал вже зараз свідчить про некомпетентність людей, які займаються такими будівельним роботам та про те, що замовник не слідкує за виконанням робіт, а технічний нагляд у Дрогобичі це пусті слова і повна бездія.

У цій історії є ще один аспект, який вказує на вибірковість реакції. Влада є там, де потрібно, реакція є там, якщо вона не йде всупереч інтересам зацікавлених осіб з-поміж наближених або бізнес-партнерів.

В цьому контексті хотілося б почути відповідь на такі запитання:

  • Чому не було реакції від влади, коли за її мовчазної згоди пошматували дендропарк на вулиці Шевченка?
  • Чому мовчала влада, а навпаки, сприяла будівництву дев’ятиповерхового велетня на вулиці Лесі України, який повністю зіпсував блакитну лінію міста?

***

Сподіваємося, що стару бруківку врешті повернуть на місце. Ми дізнаємося, хто ж прийняв таке безглузде рішення і врешті зрозуміємо чи ця історія це випадковість, чи може частина системи, яка працює у міста.

P.S.

Ми підготували інформаційний запит до міської ради Дрогобича щодо цієї події. Про відповідь читайте у наших наступних публікаціях.

Повне або часткове використання матеріалів ресурсу “ВАРТО — Галицькі Новини” дозволяється лише за умови прямого, відкритого для пошукових систем гіперпосилання на безпосередню адресу матеріалу на сайті vartonews.com.ua.

Стежте за новинами на Telegram-каналі: https://t.me/Vartonews


Олег Дьорка

Share this post

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

scroll to top