Послаблення карантину на Львівщині відклали – ЛОДА

Магазини, перукарні та літні майданчики відкриють не раніше 15 травня

Карантин у Львівській області почнуть послаблювати з 15 травня, на чотири дні пізніше, ніж планувалось. Таке рішення прийняла обласна комісія ТЕБ і НС сьогодні, 10 травня, у зв’язку із зростанням кількості хворих на Covid.

Раніше комісія вже приймала рішення послабити карантин з 11 травня. Однак через поширення коронавірусу скликала нове засідання і вирішила не послаблювати карантин до 15 травня.

«Ті всі пом’якшення, які мали безпосередньо відбуватися з 11 травня, будуть відбуватися з 15 травня. Таке рішення ми прийняли з врахуванням збільшення кількості хворих», – повідомили в ЛОДА.

У Львівській ОДА не відкидають ймовірності продовження жорстокого карантину і після 15 травня, якщо ситуація з кількістю хворих на Covid-19 продовжить стрімко погіршуватись.

«Якщо ми будемо втрачати людей щодня і будемо мати 50-60 позитивних тестів щодня, то думаю, що правильно буде на кілька днів відтерміновувати», – сказав заступник голови ЛОДА Іван Собко.

Протягом останніх кількох днів на Львівщині різко зросла кількість пацієнтів, хворих на Covid-19. Лише протягом 9 травня ПЛР-тести підтвердили такий діагноз 54 мешканцям області. Загалом у Львівській області зафіксували 753 хворих на коронавірус, з яких 158 одужали, 20 померли.

джерело
Стежте за новинами на Telegram-каналі: https://t.me/Vartonews
Стежте за нами у Instagram: www.instagram.com/vartonews.com.ua

Share this post

scroll to top