«Турбота» за громадян та «зелене» лицемірство

Фото – СЛОВО

Бабця моя людина мудра. Серед її різноманітних суспільно-значимих формул, на даний момент, мені найбільше до душі фраза «чим горшок накипів – тим і смердіти буде». У цю геніальну конструкцію народом вкладено цілий пласт з науки «психологія» про  професійну деформацію.

Що б ти, хлопче, не робив і ким би ти зараз не став, а первинне, те, що ти любиш і справді добре робиш (робив) все одно вилізе. Це про теперішніх лицедіїв, які все життя жили за формулою «здаватись, а не бути». 

Задача актора саме «здаватись», а не насправді бути. І все, що він робить – це саме омана, ілюзія, удаване.

Це я до чого?

А ось до чого:

У зв’язку з карантином та пандемією рідний уряд і Верховна Рада (на доручення Президента, звичайно ж!) потужно підтримує свій народ. Підтримує, ясно, що гривнею. Ні, я зараз не про тисячу для пенсіонерів, а про «допомоги по частковому безробіттю на період карантину, встановленого Кабінетом Міністрів України з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2» затвердженої постановою КМУ №306 від 22.04.2020р. 

Хто не знає – це виплата РОБОТОДАВЦЕМ  державної допомоги працівникам, які вимушено підпали під скорочення робочого часу та, пов’язане з ним зменшення зарплат, внаслідок карантину.  Мета блага і достойна – здаватись сильним і благородним. А бути виходить не просто лицедієм, а лицеміром.

У чому весь цимес?

А в тому, що цю допомогу працівник у повному обсязі не побачить, тому що її …ОПОДАТКУЮТЬ.

Так, саме так – цю допомогу, згідно з офіційними роз’ясненнями ДПС, необхідно оподаткувати  на суму ПДФО та військовим збором на загальних підставах.

Це розкішно, панове!

Можна ще підказати геніальним фінансистам з соціальним ухилом, оподаткувати пенсії, допомоги по безробіттю, народженню дітей чи інвалідності – 19,5 відсотка з тих мільярдів, що їх держава вбухує в соціалку. Непоганий кеш-бек для артистів розмовного жанру, які до заняття державотворенням, продавали квитки на свої концерти винятково за «налік» з преміальною комісією з смачною сленговою назвою «откат».

 Та, навряд, чи генії бюджетної благодійності все це так підло задумали – дати на кашель тисячу і забрати з неї 195 гривень назад в бюджет. Швидше за все, має місце давнє чорномирдінське – «хотєлі как лучше – получілось, как всєгда», бо звідкіля ж, світлим до прозорості, державним головам знати тонкощі бюджетного кодексу чи податкового законодавства!? Для цього треба «бути, а не здаватись» розумним. А воно виходить, як завжди – понабирали красивих, а питають, як з розумних.

Але – дарма. Увечері вийде новий душевний відосік, де знайомий до щему оксамитовий голос «с хріпотцой», до сліз зворушено, розкаже, як усією дружною командою на жертовнику боротьби з страшною бацилою, вони порвали пуп відвантажуючи з бюджету грошву на допомогу стражденним. 

І саме тут стає остаточно ясно:  лицедії – це не їх назва. Не заслужили. Бо у слові лице-дії часточка «дії» означає саме дію, доконаний процес, роботу. А ці – на роботу не здатні. Вони не справжні, вони – здаються справжніми. Не діють, в лицях, вони їх просто приміряють. Лице-міри.

До речі, з тих же досягнень лицемірів – Верховна Рада, з подачі Слуг народу (і за дорученням президента, природньо!)  прийняла цілий пакет допомоги та підвищених виплат лікарям, у період боротьби з коронавірусом. Надзвичайно щедра допомога від  держави у розмірі більше мільйона буде виплачена лікарям.

Для цього лікарю треба зовсім небагато: померти. Але в термін, не більше як за рік від закінчення карантину.  36 і 6 вам, дорогі українці!

Тарас Татарський

Повне або часткове використання матеріалів ресурсу “ВАРТО — Галицькі Новини” дозволяється лише за умови прямого, відкритого для пошукових систем гіперпосилання на безпосередню адресу матеріалу на сайті vartonews.com.ua.

Стежте за новинами на Telegram-каналі: https://t.me/Vartonews

Share this post

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

scroll to top