У Дрогобичі освітянам не виплачують у повному обсязі заробітну плату – нардепка. Позиція відділу освіти

Нардепка Наталія Піпа у себе на фейсбуці повідомила про те, що у Дрогобичі освітянам не виплачують заробітну плату в повному обсязі.

“Чиновники Дрогобицької міської ради чомусь вирішили, що дрогобицька вчителька працює менше чи гірше, ніж вчителька у Львові. Тому недоплатили їй заробітну плату: замість середньої заробітної – лише 2/3 посадового окладу (тарифної ставки).

Знаєте вислів “слідкуйте за руками”? Він тут якраз доречний. Є поняття «тарифна ставка» і «згідно тарифікації». На перший погляд, дуже схожі, але насправді – зовсім різні. В першому випадку – це БЕЗ урахування доплат і надбавок. А у другому – ІЗ урахуванням усіх доплат та надбавок, гарантованих працівникові. Так от, відділ освіти Дрогобицької МР, навмисне чи не дуже – підмінює ці поняття (всупереч чинному законодавству, наказам МОН, колективним Угодам та договорам закладів освіти). І тепер дрогобицька вчителька недоотримує свої кошти”, написала нардепка Наталія Піпа.

Депутатка звернулася до відділу освіти Дрогобицька міська рада з вимогою “не порушувати права освітян Дрогобича та Стебника щодо оплати праці, яка під час карантину має бути у розмірі СЕРЕДНЬОЇ заробітної плати, але НЕ МЕНШЕ тарифної ставки (посадового окладу). Тобто, аж ніяк не 2/3 тарифної ставки. А також до Міністерство освіти і науки України і освітнього омбудсмена, щоб відреагували на таке порушення!”.

***

Ми запитали у відділі освіти про цю ситуацію і чи дійсно педагогічні працівники дрогобицьких шкіл не отримали заробітну плату у повному обсязі.

У відділі освіти у коментарі для ВАРТО розповіли, що всі педагогічні працівники отримують заробітну плату за кошти державної субвенції, яка надійшла у повному обсязі та була використана за призначенням. Тобто, кошти на заробітну плату під час карантину виплачені у повному обсязі. Також у повному обсязі заробітну плату отримала й бухгалтерія.

Лише був оголошений простій для технічних працівників, які отримують заробітну плату з міського бюджету, проте й вони отримали кошти в межах посадового укладу. 

У відділі освіти не розуміють в чому їх звинувачують, адже, зі слів Петра Шив’яка, керівника відділом, вчителі отримали всі кошти, що надійшли з субвенцією у всьому обсязі.

Варто слідкуватиме за цієї історію.

***

Дрогобичцькі та стебницькі педагоги, якщо ви дійсно отримали значно меншу заробітну плату під час карантину, просимо вас написати нам у приват. Анонімність гарантуємо.

Стежте за новинами на Telegram-каналі: https://t.me/Vartonews

Власна інформація

*** Повне або часткове використання матеріалів ресурсу “ВАРТО — Галицькі Новини” дозволяється лише за умови прямого, відкритого для пошукових систем гіперпосилання на безпосередню адресу матеріалу на сайті vartonews.com.ua.

Share this post

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

scroll to top