Навчальний рік у школах завершиться дистанційно

В українських школах навчальний рік завершиться дистанційно. Кабмін продовжив карантинні обмеження до 22 травня – майже до кінця навчання.

До 31 травня у школах триватимуть дистанційні заняття. Державну підсумкову атестацію для учнів 4-х та 9-х класів скасовано. До 1 липня має бути завершений навчальний рік, до 15 червня школи завершують оформлення: свідоцтв про здобуття базової середньої освіти; свідоцтв досягнень і табелів знань.

Протягом червня школи на педрадах розглядають питання про переведення учнів до наступного класу. Якщо учні 1-8, 10 класів не планують навчатися в іншому навчальному закладі, школи надсилають копії документів учням електронною поштою, а оригінали документів видадуть у вересні 2020-2021 навчального року.

Випускники 11-х класів отримають документ про отримання освіти після завершення ДПА у формі ЗНО.

Для навчальних закладів все залишиться незмінним – вони проводять дистанційне навчання і готуються до завершення навчального року“, – каже в.о. міністра освіти Любомира Мандзій.

Міносвіти рекомендує утриматися від проведення останніх дзвінків і випускних вечорів.

В період карантину школярам ввели дистанційне навчання, але за даними ЮНЕСКО, 706 млн учнів не мають доступу до інтернету в домашніх умовах. Особливо це відчувається в країнах Африки.

Джерело

Стежте за новинами на Telegram-каналі: https://t.me/Vartonews
Стежте за нами у Instagram: www.instagram.com/vartonews.com.ua

Share this post

scroll to top