Можна обіймати онуків: вчені кажуть, що малі діти не передають коронавірус

Влада Швейцарії заявила, що бабусі й дідусі можуть обіймати своїх онуків віком до 10 років. Керівник відділу інфекційних хвороб МОЗ Даніель Кох заявив, що вчені дійшли висновку, що маленькі діти не передають вірус. Однак, такі зустрічі повинні бути нетривалими, і бабусям та дідусям все ж не варто сидіти з дітьми.

Доктор Кох заявив, що рекомендацію щодо дистанції між онуками та бабусями й дідусями влада давала в той час, коли було менше інформації про те, як передається коронавірус.

Маленькі діти не заражаються і не передають вірус, – сказав він. – У них просто немає рецепторів, щоб підчепити хворобу“.

За словами д-ра Коха, багато бабусь і дідусів “живуть, щоб побачити своїх онуків”, і що це важливо для їхнього психічного здоров’я. Він каже, що ризик для літніх людей становлять не онуки, а їхні батьки.

Офіційні рекомендації переглянули після консультацій з експертами університетів Цюриха, Берна та Женеви. Нова порада стосується дітей молодшого віку, які не мають ознак хвороби, тоді як старші діти досі мають уникати контактів з бабусями та дідусями. Доктор Кох радить літнім людям мати лише “нетривалі контакт з онуками”, а не влаштовувати сімейні зустрічі чи повноцінно глядіти дітей.

Однак не всі експерти згодні з висновками уряду Швейцарії. Наприклад, головний вірусолог Німеччини заявив, що наразі недостатньо даних, щоб з упевненістю казати, що маленькі діти не можуть передавати вірус. За його словами, різні дослідження доходять різних висновків щодо того, чи можуть маленькі діти заражатися вірусом та передавати його.

Джерело


Стежте за новинами на Telegram-каналі: https://t.me/Vartonews
Стежте за нами у Instagram: www.instagram.com/vartonews.com.ua

Share this post

scroll to top