Кожен 5-й інфікований COVID-19 в Україні – працівник медзакладу

Фото з мережі Інтернет

Станом на 27 квітня в Україні COVID-19 підтверджено у 1749-ти медпрацівників, що становить 19,4% від усіх підтверджених випадків. Тобто, фактично кожен 5-й інфікований в Україні – працівник медзакладу.

Серед причин, що зумовлюють поширення захворювання серед медпрацівників, можуть бути:

🔸 відсутність чіткого плану дій медичного закладу, порушення визначеного маршруту пацієнта та стандартів ведення пацієнтів;

🔸неправильне користування засобами індивідуального захисту (ЗІЗ), їх зберігання та утилізації;

🔸недостатнє забезпечення медперсоналу необхідними ЗІЗ.

Забезпечення лікарні ЗІЗ здійснюється органами місцевого самоврядування та за рахунок централізованих закупівель або благодійної/гуманітарної допомоги з урахуванням потреби, яку формує керівництво лікувального закладу.

Однак, якщо заклади не мають чіткого плану консультування населення (“маршрутів” пацієнта), надання екстреної медичної допомоги, транспортування, госпіталізації і догляду за пацієнтами з підозрою чи підтвердженим COVID-19, необхідність у ЗІЗ значно зростає, а ефективність їх використання знижується.

Про це повідомляє Центр громадського здоров’я.

Проте у переліку причин не вказано про участь держави щодо забезпечення медпрацівників  засобами індивідуального захисту. Складається враження, що чинна влада хоче перекласти відповідальність за поширення захворювання на коронавірус серед медиків та самих медиків та на органи місцевого самоврядування.

Чи такий підхід є вірним? Мабуть, що ні!

***

Повне або часткове використання матеріалів ресурсу “ВАРТО – Галицькі Новини” дозволяється лише за умови прямого, відкритого для пошукових систем гіперпосилання на безпосередню адресу матеріалу на сайті vartonews.com.ua.

Стежте за новинами на Telegram-каналі: https://t.me/Vartonews


Share this post

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

scroll to top