У червні навчального процесу не буде, учні пройдуть пропущений матеріал у вересні

Очільниця міністерства освіти Любомира Мандзій заявила, що навчального процесу в школах у червні не буде, а учні проходитимуть пропущений матеріал у вересні. Про це повідомляє “Радіо Свобода”.

За її словами, навчальний рік у школах у дистанційній формі має завершитися у кінці травня.

У червні точно не буде навчального процесу, буде закінчення навчального року, оформлення шкільних документів. МОН рекомендувало зберегти звичну структуру навчального року. Навчальний процес в закладах освіти закінчувався в останній тиждень травня. Так і цього року. Уроки з використанням дистанційних технологій будуть відбуватися до кінця травня“, – сказала Мандзій.

Також в.о. міністра заявила, що у вересні у наступному навчальному році у всіх школах буде передбачене коригуюче навчання: вчителі пройдуть з учнями матеріал, вивчення якого припало на карантин.

Щоб вчителі мали можливість з’ясувати, який матеріал, в якому об’ємі опанували їхні учні, узагальнити цей матеріал, підсумувати. Тобто вони мають діагностувати ситуацію з тим матеріалом, з яким учні працювали під час карантину. І це буде той час, коли вчителі зможуть, зрозумівши ситуацію, пояснити, повторити та узагальнити окремі теми для того, щоб вирівняти ситуацію з опанованим навчальним матеріалом“, – сказала Мандзій.


Стежте за новинами на Telegram-каналі: https://t.me/Vartonews
Стежте за нами у Instagram: www.instagram.com/vartonews.com.ua

Share this post

scroll to top