“Так і “падає” демократія та встановлюється диктатура — під гучні оплески більшості…”, – Орест Каракевич

Орест Каракевич

Орест Каракевич, легендарний лучник з Майдану, герой війни з московією, “айдарівець”, у себе на Фейсбуці написав про ситуацію в країні з огляду на заходи, які вживає держава для нібито протидії коронавірусу. На його думку, за цими заходами криється ще одна мета — встановлення поліцейської держави.

Орест Каракевич:
“Рік тому я писав, що нас чекає у випадку перемоги Зеленського на виборах. Поступовий програш України на міжнародному фронті, згортання руху в ЄС та НАТО, розворот в сторону РФ, деморалізація армії, переслідування волонтерів, ветеранів, патріотів та активістів. Дерибан, розгул “рішалова”, тотальна некомпетентність, збідніння, падіння економіки і т.д.
Я порівнював сюрреалізм результатів виборів 2019 року і прихід до влади абсолютно випадкових і не компетентних людей з такими самими подіями рівно 100 років тому, коли все це переросло в тоталітаризм та терор, що призвело до Голодомору.

Все, чого я так боявся — справдилось чи справджується. І з жахом я спостерігаю те, що користуючись розкрученою істерією довкола пандемії COVID19 відбувається, по-суті, встановлення такої ж поліцейської диктатури зараз.
Дії влади здаються абсурдними та не логічними тільки на перший погляд. Якщо дивитись на це в контексті тихого встановлення тотальної диктатури — все стає на свої місця.
Взяти, хоча б, ті нововведення, які вводяться з 6 квітня.

Половина з того — абсурд.
Заборона гуляти парками, скверами, лісами. Де логіка? Будь-який лікар скаже, що ультрафіолет (сонячне світло), свіже повітря, рух і тепло — найкраща профілактика вірусних захворювань та імунопрофілактика. Не потрібно збиратись гучними компаніями — але одному чи вдвох — яку загрозу можуть становити такі прогулянки? Тобто в магазині, де купа народу і відстань далеко не 1,5 метра — можна, а в лісі, де ви й на 50 метрів не перетнутися — ні?

Вселюдне носіння масок. Для чого маска на вулиці? Кого ви заразите, або хто — вас? Вірус, він же в повітрі не літає… ВООЗ криком кричить — маски потрібні лише хворим з респіраторними симптомами та лікарям. Я згоден, додати сюди магазини, закриті приміщення. Але для чого на вулиці? Достатньо просто зберегти відстань — і ви захищені.

Скажіть, чи всі дотримуються правил носіння тих масок? Міняють кожні декілька годин, так? Ага, звісно, при їх теперішніх цінах. А скільки вірусні та бактерій на них за весь час накопичиться? І потім ви це все наново на себе одягаєте.

Але владі все одно на це все. Їм головне, аби ви були в масці. Немає значення, якій і де. Те, що марлева, тканинна, саморобна маска захищає хіба що ваші нерви — це їх не цікавить.

Обов”язкове носіння документів.. Далі що, введення комендантського часу, заборона на приватний транспорт?

Нас поволі підводять до тоталітаризму. В умовах просідання економіки, як скоро люди почнуть голодувати?
Але поодинчі адекватні голоси тонуть в загальній істерії, коли всі ладні тебе розірвати, бо не ведешся на весь цей абсурд, думаєш, читаєш, бачиш логічні причини високої смертності в певних країнах і вибудовуєш логічну лінію..

Так само, напевне, і 100 років тому Україна тонула в червоному терорі під гучні оплески більшості та незначні поодинокі бунти дрібки адекватних.
Так і падає демократія, та встановлюється диктатура — під гучні оплески більшості… “.

Стежте за новинами на Telegram-каналі: https://t.me/Vartonews
Стежте за нами у Instagram: www.instagram.com/vartonews.com.ua

Share this post

scroll to top