На Львівщині запустять масове тестування людей на коронавірус

Львівська обласна державна адміністрація спільно зі львівським ІТ-кластером впроваджує програму масового тестування населення на коронавірус. Повідомив голова ЛОДА Максим Козицький у Facebook

“Вдячний за небайдужість і соціальну відповідальність Львівському ІТ кластеру. З їхньої ініціативи було створено проект “United for health“.

Першим етапом проекту був збір коштів на закупівлю першої партії тестів. Наступний етап проекту – збір даних та інформації (це дасть можливість прогнозувати ситуацію в місті та області надалі – передбачити піки спалаху, завантаженість медиків, тощо) та запуск масового тестування населення на коронавірус”.

Керівник Львівської ОДА наголосив, що зараз активно розробляють алгоритм та правила такого тестування. Перші масові тестування планують провести з середини наступного тижня. Водночас додає, що провести таке тестування – справа не одного дня, і на це знадобиться немало зусиль.

Першими тестування пройдуть ті, хто нещодавно повернувся із-за кордону або мав контакт із підтвердженими хворими на коронавірус.

Стежте за новинами на Telegram-каналі: https://t.me/Vartonews
Стежте за нами у Instagram: www.instagram.com/vartonews.com.ua

Share this post

scroll to top