У Чернівецькій області підтвердили ще 10 випадків коронавірусу

У Чернівецькій області за добу 20 березня зафіксували 10 нових випадків інфікування коронавірусом, загалом в Україні кількість заражених зросла до 39.

Про це повідомило Міністерство охорони здоров’я України.

“10 нових випадків зафіксовано у Чернівецькій області. Станом на 22 годину 20 березня в Україні підтверджено вже 39 випадків Covid-19”, – повідомили в МОЗ.

⚡ МОЗ повідомляє:Станом на 22:00 20 березня в Україні підтверджено 39 випадків COVID-19.10 нових випадків…

Geplaatst door Міністерство охорони здоров'я України op Vrijdag 20 maart 2020

Голова Чернівецької ОДА Сергій Осачук розповів, що 11 людей інфіковані з села Колінківці Хотинського району, 7 — у селі Брусниця Кіцманського району, а також по одному у Хотині, селі Топорівці (Новоселицький район), селі Лужани (Кіцманський район), селі Їжівці (Старожинецький район) та у Чернівцях. Ще одного з Чернівців вже виписали раніше.

«У всіх пацієнтів стан стабільний, вони знаходяться під наглядом лікарів, лише у двох людей старшого віку наявна пневмонія», — сказав він. 

Також Осачук розповів, що вперше в Україні один з пацієнтів лікується амбулаторно: «Він почувається добре, лікування здійснюється під наглядом сімейного лікаря».

Глава ОДА нагадав, що у селах Бочківці, Грозинці, Колінківці та Топорівці запроваджено особливий режим в’їзду та в’їзду.

«Всі мешканці цих сіл, які є контактними особами (контактували з інфікованими — ред.), або мають історію подорожей, повинні, я наголошую, будь ласка, повинні піти на жорсткий домашній карантин. Ми маємо випадок, коли вірус проявився лише за кілька днів, а в цей час людина була його носієм і встигла заразити своїх близьких і оточення», — сказав Осачук.


Share this post

scroll to top