У Дрогобичі підприємці створили Центр опору та протидії коронавірус! Перша зустріч з медиками

У Дрогобичі місцеві підприємці створили центр опору та протидії коронавірус. Вже встигли провести першу зустріч з місцевими медиками аби визначити, що саме їм потрібно для якісної роботи.

Зрозуміло, що сидіти склавши руки й чекати на допомогу із-за кордону, не варто. Також не варто перекладати весь тягар розв’язання проблем, які вже виникають і будуть виникати у майбутньому, на владу. Тому активна частина дрогобичан, а передусім це підприємці, вирішили об’єднатися у громадський Центр протидії коронавірусу.

“Основним завданням центру є донесення інформації до мешканців. Особливо до людей із групи ризику, проте як запобігти поширенню коронавірусу, безперебійне постачання антисептичних засобів та масок та пряме спілкування і розуміння дефіциту засобів в медичних закладах Дрогобиччини. Центр об’єднує небайдужих людей: громадських активістів, підприємців… Запрошуємо усіх небайдужих та готових допомогти у роботі із протидії поширенню коронавірусу на Дрогобиччині, долучитися до роботи Центру”, – розповів Андрій Веселий, дрогобичанин та підприємці, ініціатор створення Центру.

Центру опору коронавірусу #Dro_COVID_19

Ми прийняли рішення про створення та початок роботи волонтерського Центру опору коронавірусу.Місія Центру – об’єднати зусилля всіх дрогобичан перед викликами, які виникають у зв’язку з поширенням коронавірусу.Найважливіше зараз оперативно інформувати дрогобичан та підготувати наші медичні заклади до біди, що насувається.Закликаємо долучитися до діяльності Центру небайдужих дрогобичан, громадських активістів, підприємців. Всіх, кому болить доля Дрогобиччини, хто готовий зробити свій внесок у захист та безпеку земляків.Центр опору коронавірусу діятиме за адресою: місто Дрогобич, вулиця Шевченка, 26. тел.: 068-56-38-575, opirkoronavirusu@gmail.comПрацюємо з 10:00 – 17:00 #Dro_COVID_19

Geplaatst door Андрій Веселий op Donderdag 19 maart 2020

19 березня було проведено першу зустріч з керівництвом медичних закладів Дрогобича та Дрогобиччини.

В межах зустрічі було визначено першочергові потреби медичних установ, а відчувається брак у респіраторах та захисних костюмах, яких, насправді, є обмаль. В регіоні відчувається критичний брак апаратів штучної вентиляції легень (ШВЛ), є потреба у проведенні повної ревізії роботи кисневих системах медичних закладів. За результатами зустрічі волонтери Центру будуть намагатися забезпечити медичні заклади необхідними засобами та обладнанням.

Першочергову увагу варто звернути на допомогу у роботі КНП “Стебницька міська лікарня”. Саме цей заклад готується для госпіталізації хворих з підозрою на коронавірус, якщо такі випадки будуть зафіксовані. Зараз в КНП “Стебницька міська лікарня” вже підготовлено 25 ліжкомісць. Всього, у випадку потреби, у Стебницькій міській лікарні може бути залучити 110 ліжкомісць, а разом у Дрогобичі та Стебнику — понад 400.

***

Центр опору коронавірусу діятиме за адресою: місто Дрогобич, вулиця Шевченка, 26. тел.: 068-56-38-575, [email protected]

Сторінка Центру в FB: https://www.facebook.com/groups/drogobych.corona.virus/

Працює з 10:00 до 17:00

Місія Центру – об’єднати зусилля всіх дрогобичан з викликами, які виникають у зв’язку з поширенням коронавірусу.

***

Стежте за новинами на Telegram-каналі: https://t.me/Vartonews
Стежте за нами у Instagram: www.instagram.com/vartonews.com.ua

Share this post

scroll to top