“Заохочуємо людей похилого віку і батьків із малими дітьми залишатися вдома, адже вони перебувають у зоні найбільшого ризику», — каже глава УГКЦ Блаженніший Святослав

УГКЦ виконуватиме розпорядження державної та місцевої влади і санітарних служб та просить усіх громадян відповідально ставитися до заходів безпеки та зберігати спокій. Про це сказав глава УГКЦ Блаженніший Святослав, передає департамент інформації УГКЦ.

«Ми зобов’язані дотримуватися всіх правил, які випливають з певних розпоряджень органів державної влади. Крім цього, заохочуємо людей похилого віку і батьків із малими дітьми залишатися вдома, адже вони перебувають у зоні найбільшого ризику», — каже глава УГКЦ.

Він додає, що в нагоді можуть стати трансляції богослужінь, а священники, за потреби, можуть вділяти таїнства сповіді та причастя удома.

Щодо участі в богослужіннях, Блаженніший Святослав передусім заохочує всіх дотримуватися правил особистої гігієни в храмах. У цей період може бути оправданим не торкатися і не цілувати ікон.

«Вимагаємо в наших церквах посилити заходи протиепідемічної безпеки, щоби наші храми були завжди чистим і безпечним місцем для особистої та спільної молитви», — каже Блаженніший.

«Ми закликаємо до посиленої молитви, насамперед за здоров’я. Ця молитва лунає постійно, але тепер нехай вона буде посиленою. Молімося за здоров’я всіх, зокрема старших і дітей — тих, хто найслабший між нами. Особливо молімося за тих, які уражені коронавірусом», — додає глава УГКЦ.

Крім цього, він застерігає від будь-якої стигматизації або негативного ставлення до уражених вірусом COVID-19 чи тих, хто перебуває під підозрою щодо цієї недуги.

Блаженніший Святослав додає, що кожному, хто почувається хворим або знає, що був у приміщенні чи в контакті з особою, яка має ознаки цієї хвороби, варто самоізолюватися.

Також Блаженніший Святослав закликав вірних Церкви молитися за працівників охорони здоров’я, які найбільше ризикують своїм життям заради безпеки і здоров’я українського суспільства, а владу просить бути особливо відповідальною.

Стежте за новинами на Telegram-каналі: https://t.me/Vartonews

Стежте за нами у Instagram: www.instagram.com/vartonews.com.ua

Більше інформації на https://vartonews.com.ua/

Share this post

scroll to top