В Україні зафіксували ще два випадки зараження коронавірусом

В Україні зафіксували ще два випадки зараження коронавірусом. Тепер їх три.

Про це повідомляє Міністерство охорони здоров’я України.

Нові випадки — у жінки пенсійного віку з Житомирської області та чоловіка з Чернівецької області, дружина якого перебувала в Італії протягом останніх 14 днів. 

«Пацієнти ізольовані, їм надається симптоматичне лікування, відбувається робота з контактами. Раніше в Україні був зафіксований 1 випадок коронавірусу COVID-19 – у чоловіка в Чернівцях, наразі його стан задовільний», — йдеться у повідомленні.

До цього перший випадок коронавірусу в Україні зафіксували у Чернівцях у чоловіка, який повернувся з Італії.

***

Пацієнтка з коронавірусом на Житомирщині, у якої 12 березня виявили вірус, не відразу звернулась за допомогою лікарів і не самоізолювалась після приїзду з-за кордону.

Про це повідомили на брифінгу Житомирської ОДА.

Так, 70-річна жінка з Житомирської області повернулась 1 березня з Польщі до Радомишля на Житомирщині.

«На жаль, пацієнтка не в перший день звернулась за допомогою. Зразу, як приїхала, не самоізолювалась, коли відчула перші симптоми захворювання», — про це заявив начальник управління охорони здоров’я Житомирської ОДА Микола Суслик.

3 березня у жінки погіршилось самопочуття, але вона не зверталася до лікарів. Її госпіталізували до районної лікарні у Радомишлі 12 березня.

Стан жінки середньої тяжкості, вона перебуває в інфекційному відділені.

Медики виявили шість контактних людей, які разом із нею проживають. Вони перебувають вдома на обсервації, поки у них немає симптомів коронавірусу.

«Були гості у людей. Встановлено 4 осіб, двоє з них жителі Радомишля, які перебувають вдома на обсервації. Ще двоє — жителі Києва. Вони також будуть на обсервації», — зазначив глава Житомирської ОДА Віталій Бунечко.

Також в ОДА повідомили, що 8 березня жінка відвідала церкву. Директор Житомирського обласного лабораторного центру Зіновій Парамонов повідомив, що «поінформували відповідні служби, щоб провели роботи зі священниками»

Share this post

scroll to top