Скорочення в сім разів. В Україні кардинально зменшують фінансування стоматології

Бережіть свої зуби, бо держава їх берегти більше не буде. З 1 квітня на стоматологію виділять у сім разів менше грошей. Держава виділятиме лише 9 грн за один візит до стоматолога. Бюджетним коштом лікуватимуть тільки дітей та екстрено рятуватимуть від нестерпного зубного болю дорослих. Дорослим держава готова покрити тільки невідкладні випадки. При цьому штат лікарів скоротять.

Цьогоріч на екстрену стоматологію виділили 13 мільйонів гривень на місяць на всю Україну. Торік давали 63 млн гривень. Держава порахувала, що один пролікований випадок у стоматолога коштує 9 гривень. На цю суму лікар повинен закупити матеріали, надати допомогу, вона ж включає і працю самого лікаря.

В Національній службі здоров’я переконують, що люди і так оплачували стоматологію, просто все це було на базі державних клінік. Тепер ці клініки мають навчитися заробляти.

Єдиний спосіб не влетіти в копієчку та не віддати півквартири за зуби – ретельний догляд і профілактичні походи до стоматолога раз на півроку, а то й щоквартально.

Варто додати, що за спеціальним індексом, українці мають найбільш занедбані зуби. У нас гірша ситуація, ніж у Зімбабве та Індії.

Джерело – Укрінформ, УНІАН

Стежте за новинами на Telegram-каналі: https://t.me/Vartonews
Стежте за нами у Instagram: www.instagram.com/vartonews.com.ua

Share this post

scroll to top