Буревій у Дрогобичі. Дерева пошкодили столітні могили кладовища на Трускавецькій (ФОТО)


У ніч на 10 лютого Львівщиною розгулявся буревій. Стрімкі пориви вітру порозносили по місту сухе гілля, сміття, залишене на сміттєвих майданчиках, а також повалили старі дерев, які вартувало б вже давно зрізати.

Не оминуло лихо й найстаріше міське кладовище, що розташувалося на вулиці Трускавецькій.
Тут сухі дерева наробили багато біди.
Одразу при вході внаслідок падіння дерева постраждало кілька столітніх могил, одна з яких нещодавно була відреставрована.

Дивом вціліла скульптура Ісуса Христа від якої на відстані кількох сантиметрів “приземлилося” сухе дерево.

Кладовище на Трускавецькій є унікальним і питання його збереження — це важливе завдання для громади, проте комунальні служби не завжди звертають увагу на потребу зрізки сухих та небезпечних дерев. Ось так і з цими деревами  вчасно не прибрали, а тепер вони наробили шкоди справі збереження історії міста.

Фото ВАРТО:

 

Нагадаємо, що з повідомленням Львівського обласного центру з гідрометеорології України по території Львівської області та місту Львову: 10 – 11 лютого прогнозується посилення південно-західного та західного вітру 17 – 22 м/с, подекуди хуртовини; 10 лютого вранці та вдень сильний вітер з поривами 28 – 33 м/с, місцями гроза. 11 лютого вдень подекуди сильний вітер з поривами 25 – 30 м/с. На дорогах ожеледиця.
***

Олег Дьорка

Рекомендації від надзвичайників:

За умов поганих погодних умов, намагайтеся не ходити попід розлогими деревами, а також тримайтеся якомога далі від рекламних щитів та ліній електропередач. Водії повинні бути максимально обережними за кермом, обов’язково враховувати погодні та дорожні умови, дотримуватися безпечного інтервалу та дистанції, не перевищувати швидкість, уникати ризикованих маневрів!
За можливістю, утримайтеся від подорожей на далекі відстані. Користуйтесь ременями безпеки. Застосовуйте безпечні методи керування транспортними засобами.
Тим водіям, що не мають достатніх навичок керування, радимо утримуватись від поїздок під час негоди.

Share this post

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

scroll to top